Home  /  WORKSHOPS  /  Een Veilige Basis in Jezelf

Een Veilige Basis in Jezelf

Hoe zou het zijn om te ervaren dat het veilig is om jezelf te zijn? Dat je geen rol meer hoeft te spelen of iets anders moet zijn dan je bent en je vanuit authenticiteit jouw leven vormgeeft?

Veel mensen in de westerse wereld zijn zo gewend om vanuit de overleefstand te leven wat leidt tot diverse mentale en fysieke aandoeningen. De driedaagse workshop Basisveiligheid brengt je in contact met de basis in jezelf, je intuïtie, zodat je weer kunt voelen dat het om leven vanuit innerlijk vertrouwen gaat in plaats van overleven vanuit angst en controle. Als je delen van jezelf verborgen houdt, ontstaat er een conflict in jou wat uiteindelijk stress veroorzaakt. Ook zet je de energie in je lichaam vast, wat allerlei klachten kan geven. Het gaat om het omarmen van jezelf met alles erop en eraan. Van daaruit ontstaat vertrouwen in jezelf van binnenuit.

Wanneer je nare ervaringen hebt meegemaakt, is het vaak lastig om pijnlijke emoties, zoals angst, verdriet, boosheid, of afwijzing te voelen. Emoties die niet in het moment worden doorvoeld, kunnen niet vrijuit stromen. Ze zetten zich op den duur vast in je lichaam. Er komt een moment dat deze emoties aandacht willen en hier steeds duidelijker om gaan vragen. Wanneer je het voelen blijft uitstellen, ga je hoger in je lichaam (hoofd) leven en kun je zelfs (voor een deel) het contact met je lichaam verliezen. Hierdoor raak je het contact met de basis in jezelf kwijt en daarmee ook het contact met je intuïtie, waardoor je steeds meer controle nodig hebt in de buitenwereld.

Dit heeft gevolgen voor je stressniveau, mentale en fysieke gezondheid en je levensplezier. Belangrijk is om weer in je lijf te durven zijn en van daaruit contact te maken met je basis. Door te voelen wat er in dat gebied is vastgezet kun je helen, je essentie energie voelen en je levensenergie weer laten stromen. Je gaat van overleven naar leven en zelfs naar thriven; je volledige potentieel leven vanuit vreugde. Je ervaart weer het contact met je intuïtie, je prachtige kompas wat je door alle fasen van je leven leidt, zodat je altijd kunt voelen wat voor jou de beste keuze is.

Durf je de weerstand in je lijf te voelen, zodat je in contact met je echte zelf kunt blijven, met de ander en met het leven zelf? Je ondergaat de stappen om verder in je lijf te zakken en te ervaren hoe het voelt om contact te hebben met je lichaam. Hoe het voelt om vanuit kwetsbaarheid in contact te gaan met een ander en om te ervaren dat we allemaal verbonden zijn. Daarnaast ontvang je handvatten en praktische tools om het geleerde ook in je dagelijkse leven toe te passen.

Wat houdt de workshop in?

Dag 1: tijdens de eerste dag gaan we kijken in hoeverre je in je eigen basis/bekken zit en hoe het voelt om met je volle aandacht in je lijf te zijn. Je krijgt inzicht in de blokkades die je hebt, die het lastiger maken om in je basis te zakken. Je krijgt kennis over de functie van emoties, grenzen aangeven, controle versus vertrouwen, (schijn)veiligheid, hoe blokkades ontstaan en wat je ermee kunt doen. Deze kennis gaan we voelen en integreren in ons lijf door middel van diverse lichaamsoefeningen en meditaties.

Dag 2: op dag twee gaan we ervaren hoe het is om in je eigen basis te blijven en van daaruit in contact te gaan met een ander. Je doet kennis op over de balans tussen geven en ontvangen, intuïtie en ego, liefde en kwetsbaarheid, flow versus stress. De lichaamsoefeningen en meditaties helpen je om het geleerde te ervaren en te integreren in je lichaam.

Dag 3: de derde dag gaan we verder in op het contact met de ander, de groep en met het energieveld om ons heen. Er wordt kennis gegeven over het quantumveld of universum, de ziel, synchroniciteit, wet van aantrekking, energiecentra, bewust creëren. Deze kennis gaan we voelen, ervaren en integreren in ons systeem door middel van diverse lichaamsoefeningen en meditaties.

Voor wie?

Spreken de volgende punten je aan? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

• je wilt ervaren waar je blokkades vandaan komen;
• je wilt leren om los te laten en meer vertrouwen te creëren in jezelf en het leven;
• je hebt behoefte aan het reguleren van je hart- en hersengolven, zodat je makkelijker uit een stressreactie kunt stappen;
• je wilt meer bij jezelf kunnen blijven in contact met een ander;
• je wilt leren je comfortabel te voelen in het veld, de leegte in plaats van terug te grijpen naar bekende patronen;
• je wilt ervaren dat je geen slachtoffer bent van het leven, je omstandigheden, maar de creator.

Wat levert het je op?

• Meer vertrouwen en veiligheid in en vanuit je eigen kern;
• Inzicht in je denkwijzen en gedragspatronen;
• Verbinding met je hart en buik voelen;
• Balans opmaken tussen geven en ontvangen;
• Jezelf durven laten zien en openstellen;
• Steviger in en voor jezelf gaan staan;
• Aangeven van grenzen;
• Het tastbaar kunnen maken van energie;
• Bewuster creëren.

0-4

Investering

De prijs van de driedaagse workshop is €444,00 inclusief 21% BTW, inclusief thee/koffie en snacks, exclusief lunch. Lunch kun je zelf meenemen of op locatie kopen. Een eventuele slaapplaats kun je zelf regelen in Delft (zie bijvoorbeeld https://www.booking.com/city/nl/delft.nl.html).

Het kan zijn dat je door onvoorziene zaken de workshop niet bij kunt wonen. Tot 3 weken van tevoren kun je de deelname aan de workshop annuleren. De administratiekosten van €25,00 worden dan wel berekend. Bij annulering korter dan 3 weken betaal je de volledige prijs van de workshop. Een andere optie is dat je iemand anders aandraagt om jouw plaats in te nemen.

Praktische informatie

Wanneer
Data in 2022: 24 en 25 september en 8 oktober. Andere data volgen nog.

Locatie: Delft

Deze workshop bestaat uit 3 dagen van 10.00 – 17.00 uur. Er is vanwege de geldende coronamaatregelen plaats voor maximaal 6 deelnemers.
Draag makkelijk zittende kleding. Neem eventueel een aantekeningenboekje en pen, dikke sokken en/of sloffen mee. Matjes en dekens zijn aanwezig.

Begeleiders
Trainer: Michelle McLeary
Assistent trainer: Mirjam Zinn

“Ik vond alles van deze drie dagen leerzaam eigenlijk. Er is zoveel kennis en inzicht gedeeld. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn eigen kern en een soort constant reminder: ”What would love say?” Ik voelde wel spanning af en toe, ik kon merken dat er veel aan de hand was bij iedereen. Maar Michelle maakte het veilig zodat iedereen wel durfde te zeggen wat er speelde, petje af! Door deze dagen heb ik een soort wake- up call voor mijn ziel gekregen en een opening van mijn hart."

Astrid Meijs

“Binnen deze drie dagen heb ik veel nieuwe dingen geleerd, die veel bij mij los hebben gemaakt, op zowel emotioneel als lichamelijk vlak. Het heeft inzicht gegeven hoe ik innerlijke rust kan vinden en het durven aangeven van mijn grenzen en het openstellen aan mijzelf en aan mensen die ik niet ken. Ik heb geleerd dat ik overal mezelf mag zijn en dat ik de regie heb over mijn eigen handelen. Niet handelen vanuit controle, maar vanuit mijn intuïtie.”

Kim Duijvenbode

“Ik heb deze drie dagen als enorm waardevol ervaren, dit neem ik de rest van mijn leven mee! De workshop heeft mij een spiegel gegeven voor mijn gedrag en waarom ik doe wat ik doe. En heeft me kracht gegeven om voor mezelf te kiezen en liever voor mezelf te zijn. Michelle is een enorm fijne trainer, heel open en eerlijk. Dit zorgt direct voor een veilige sfeer. Ik raad deze workshop aan aan mensen die open staan en echt naar zichzelf willen kijken. Die in liefde en veiligheid willen groeien en handvatten willen krijgen om stevig te staan.”

Anne-Marie