Home  /  WERK MET MIJ  /  LICHAAMSWERK

Lichaamswerk

Het voelen en helen van energie

Veranderingen in de energie aanbrengen en integreren in het lichaam, waardoor patronen worden doorbroken en heling kan plaatsvinden.

Energie stroomt vrijuit. In, om en door ons heen. Hetzelfde geldt voor emoties (energy in motion) en gedachten. Wanneer er doorstroming plaatsvindt, krijgt energie vrij spel om zich in het moment te uiten en weer verder te bewegen. Energie heeft dus een natuurlijk verloop en zet zich niet vast. In de praktijk gaat het vaak anders. Wanneer je bijvoorbeeld een trigger ervaart (een specifieke gedachte of situatie van buitenaf) kunnen er emoties loskomen. Wanneer het teveel is om die emoties in het moment te doorvoelen, slaan we ze ergens in ons lichaam op. De energie van de emotie kan dan niet meer vrijuit door het lichaam bewegen en stagneert, met, op de langere termijn, alle gevolgen van dien op emotioneel en fysiek niveau.

Regressie

Regressie betekent letterlijk ‘terug keer naar een vroeger stadium’ en dat is wat we doen tijdens een sessie. Ergens op de tijdlijn van jouw leven – dat kan je huidige leven of een vorig leven zijn- kunnen er momenten zijn waarop je bent vastgelopen, of een andere keuze hebt gemaakt dan je op dat moment wilde maken. Het kan ook een overtuiging zijn, die je hebt opgeslagen en die je op dit moment als belemmerend ervaart. Hoe vaker je vastloopt, handelt vanuit angst, of dezelfde overtuiging herhaalt, hoe makkelijker er een patroon ontstaat. Zo’n patroon wordt zichtbaar in je energie in de vorm van een knooppunt. Ophoping rondom zo’n knooppunt maakt dat er minder doorstroom plaatsvindt in je fysieke, emotionele of energetische lichaam. Op de lange termijn kunnen zich allerlei klachten manifesteren, wat zich zelfs kan uiten in een specifiek ziektebeeld.

Door terug te gaan naar het moment waar de stagnatie voor het eerst plaatsvond, kan deze energie daar worden opgelost of veranderd. Zelfs de meest vaste patronen kunnen worden doorbroken zodat er heling kan plaatsvinden. Dit onomkeerbare proces verloopt subtiel en heeft tijd nodig om in beweging te komen. Energie kan namelijk in meerdere lange rondom de knooppunten vastzitten. Je doet jezelf een groot plezier door jezelf die tijd te gunnen.

Ademhaling

De ademhaling is het belangrijkste wat we hebben in ons leven. Het is het eerste wat we doen als we geboren worden en het laatste als we ons lichaam verlaten. De manier waarop we ademhalen is net zo belangrijk. Als je hoog in je je lichaam ademt is dit vaak een teken van stress en heb je weinig contact met je lichaam en haar behoeften. Adem je vanuit je buik en bekkengebied, je basis, dan geeft dit direct meer ontspanning en ben je meer afgestemd op je intuïtie.

Via  verschillende ademhalingstechnieken kunnen oude emoties verwerkt en losgelaten worden, waardoor je levensenergie weer gaat stromen. Het effect na een ademhalingssessie kan nog dagen doorwerken. Hierdoor raak je steeds meer afgestemd op je innerlijke bron en ben je minder vatbaar voor allerlei negatieve gedachten. De toename van zuurstof in je bloed verwijdert gifstoffen uit het lichaam en remt parasieten, schimmels en virussen. Het brengt balans in de rechter en linker hemisfeer van de hersenen.

Tijdens een sessie kun je tintelingen in je lichaam ervaren, soms wat duizeligheid, vermoeidheid, misselijkheid, pijn in je gewrichten, hoofdpijn of nervositeit. Dit wordt veroorzaakt door het reinigingsproces en trekt vanzelf weer weg.

Healing

Als het nodig is om op het moment zelf iemand meer in balans te brengen kan er ook een healing worden gegeven. Dit doorbreekt niet direct een patroon, zoals bij regressie, maar zorgt ervoor, door middel van het geven van energie, dat de cliënt zich tijdelijk beter gaat voelen. Dit wordt vooral ingezet bij cliënten die overspannen of burn-out zijn, maar kan ook ingezet worden bij andere klachten.

Lichaamswerk helpt je bij:

•  het bevrijden van gedachten en overtuigingen, die niet langer bij je passen
•  het laten stromen van geblokkeerde energie in je lichaam
•  het loslaten van negatieve emoties en stress
•  het ervaren van basisveiligheid
•  meer en makkelijker contact met je lichaam en intuïtie
•  meer innerlijk vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde ervaren
•  keuzes maken van binnenuit
•  van slachtoffer naar creator

Lichaamswerk werkt zeer goed bij de volgende klachten: angsten, fobieën, laag zelfbeeld, traumatische ervaringen, dwang patronen, slapeloosheid, fysieke aandoeningen, stress, negatieve emoties en depressie. Regressie werkt ook goed bij levensvragen, vragen over je zielendoel of je passie.

Ik werk ook met kinderen en dieren.

Investering

Je kunt een lichaamswerk sessie boeken voor anderhalf uur of twee uur. De sessie kan plaatsvinden in de praktijk en eventueel online. Een sessie van anderhalf uur bedraagt €119,95 of €139,95 voor twee uur. Bedragen zijn exclusief 21% Btw. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

0-4

Energetische therapie is géén vervanging voor (een traject wat je volgt bij) een (huis)arts of een psycholoog. De therapie staat je behandeling bij een arts of eventuele medicatie die je slikt niet in de weg en zal deze niet belemmeren. Het kan de resultaten van je behandeling zelfs verbeteren en de behandelingen kunnen elkaar complementeren.