Home  /  WERK MET MIJ

"I'm rooted but I flow."

Virginia Woolf

Als energetisch coach werk ik vanuit het idee dat alles energie is: mensen, dieren, de natuur om ons heen. Zelfs de meest ‘dichte’ materie, zoals een kunststof tafel bestaat uit bewegende deeltjes die vrij bewegen in de ruimte. Hoewel voor het blote oog vaak niet zichtbaar, voelbaar is het zeker wel. Denk maar eens aan die keer dat je een kamer binnen kwam waar zojuist een ruzie had plaatsgevonden. Grote kans dat je de sfeer in de ruimte als drukkend hebt ervaren. Deze subtiele energie vormt het uitgangspunt in mijn werkwijze. Hierbij houd ik rekening met drie principes:

Energie stroomt van nature vrijuit – Door energie te volgen kom ik tijdens mijn sessie in aanraking met plekken in iemands lichaam of energieveld, waar de energie niet vrij uit stroomt. Deze plek is voor mij een aanknopingspunt om te voelen wat nodig is, opdat er weer of meer beweging op die plek gegenereerd kan worden.

Energie volgt intentie – Naast dat energie vrijuit stroomt, volgt het intentie. Een intentie kan een specifiek doel zijn, een verlangen, of een gerichte vraag. Iets waar jij mee komt of aan wilt werken. Binnen mijn sessies borduur ik voort op deze intentie. Alles wat ik intuïtief hoor, voel, zie of ervaar vertaal ik in een passende vorm voor dat moment.

Energie neemt vorm aan – Wanneer energie zich manifesteert neemt het vorm aan. Vorm noemen we ook wel materie. Iets wat tastbaar, zichtbaar of voelbaar is. Met bewuste, gerichte intentie kun je de meest prachtige dingen creëren. Dit in tegenstelling tot de dingen die je manifesteert wanneer je onbewust aan het creëren bent.

Spelen met energie

Vanuit mijn talent om te spelen met en voelen van energie en de richting in het moment te volgen, bied ik verschillende vormen aan. In het onderstaande schema lees je wat de verschillen zijn tussen deze diensten. De vormen overlappen elkaar ook, waardoor het mogelijk is om ze in één of meerdere sessies te combineren.

Wat voor mij in onze samenwerking voorop staat, is dat wij per sessie bekijken welke vorm past bij jouw vraag en dat jij de ruimte neemt om te voelen wat jouw behoefte is. In overleg passen we dan één van de vormen toe in de sessie.

Tijdens de sessie maak ik, naar gelang, gebruik van tools en technieken die ik mij gedurende de afgelopen jaren eigen heb gemaakt: o.a. regressie, magnetiseren, focus technieken, systemisch werk, wetten van aantrekking en droomuitleg.

Binnen mijn praktijk werk ik op verschillende manieren met energie. Omdat er naast overlap, ook subtiele verschillen zijn in de manier van werken, heb ik alle mogelijkheden in onderstaand overzicht uitgewerkt. Kijk, lees, voel en ervaar voor jezelf welke vorm van werken aansluit op jouw behoefte of specifieke vraag. De verschillende manieren gaan uit van de manier waarop de energie beweegt en zich wil manifesteren.

Coaching

SPIEGELEN

Bewust en gericht werken aan doelen en patronen, met het oog op gedragsverandering voor de langere termijn.

Reading

LEZEN

Energie en informatie vertalen in de vorm van woorden, beelden, symbolen, emoties en/of eigenschappen.

Lichaamswerk

HELEN en VOELEN

Veranderingen in de energie aanbrengen en integreren in het lichaam, waardoor patronen worden doorbroken en heling kan plaatsvinden.

Advisering zakelijk

STROMEN

Verandering aanbrengen in energetische blokkades op systemisch niveau waardoor de energie binnen een organisatie weer kan gaan stromen.

Opstellingen

ERVAREN en VERANDEREN

Beweging aanbrengen in het systeem, zodat er heling plaatsvindt en de energie weer gaat stromen.

Workshops

VERMENIGVULDIGEN

Delen van kennis en ervaringen is het vermenigvuldigen van energie. Het gezamenlijk werken met de energie van de groep heeft een versterkend effect.

Veelgestelde vragen

Helen heeft, volgens mijn visie, te maken met het (weer) luisteren naar je innerlijke stem, je intuïtie en je bevrijden van gedachten en overtuigingen, die niet bij je passen en die ervoor zorgen dat je niet jezelf kunt zijn en dat je niet de dingen doet die goed voelen.
Tijdens onze eerste sessie bekijken we wat je wensen zijn op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied en we beginnen met het maken van een inventarisatie van  je blokkades. Belangrijk is om je (fysieke) situatie te accepteren, zoals deze nu is. Dit geeft je al meer rust in je hoofd en in je lichaam. Het kost ontzettend veel energie om onszelf te forceren om ergens te zijn waar we (nog) niet zijn. Dat is al een blokkade op zich. Je bent waar je bent voor een reden en het is belangrijk voor je helingproces om dit te erkennen.

Een aantal zaken zijn voor mij belangrijk in het helingsproces:
• Wat wil je angst/depressie/ziekte je vertellen?
• Welke blokkades houden je situatie in stand?
• Welke praktische stappen zijn nodig in dit proces, naast de therapie, zoals het maken van andere (levens)keuzes voor jezelf, het ondersteunen van je proces door middel van bepaalde voeding en beweging etc.?

We kijken dus eerst wat er precies aan de hand is. Ook kijken we wat de geestelijke of fysieke aandoening je wil vertellen. Als het plaatje duidelijk is, gaan we aan de slag met je blokkades. Ik maak gebruik van verschillende manieren om deze te helen (zie energetische technieken). Vooraf leg ik je duidelijk uit wat de techniek doet en wat je ervan kunt merken. Alle technieken die ik gebruik zijn zacht voor je lichaam en pijnloos. Ze zorgen ervoor dat de geblokkeerde energie in je systeem weer gaat stromen

Er zijn verschillende reacties die je kunt hebben tijdens een healing. Bijvoorbeeld dat je moet geeuwen of boeren, dit zijn manieren om energie los te laten. Of je kunt gerommel in je buik ervaren of spanning in bepaalde plekken van je lichaam, zoals in je nek of rug. Veel cliënten worden wat slaperig en voelen zich heel ontspannen. En anderen ervaren helemaal niets. Dit betekent niet dat de healing niet heeft gewerkt, maar dat de ene cliënt gevoeliger is voor de healing dan de andere.

Dit verschilt per cliënt. Bij de een gaat het sneller dan bij de ander. Dit heeft te maken met hoeveel blokkades er aanwezig zijn en hoe de relatie is met jezelf en met de wereld om je heen. Hou je van jezelf en vind je jezelf waardevol, dan heb je al een goede basis. Heb je veel zelfkritiek of heb je zelfs een hekel aan jezelf, dan is het belangrijk om jezelf een liefdevolle en ondersteunende basis te geven. Niets werkt zo helend als liefde voor jezelf.

Je kunt het helingsproces vergelijken met het afpellen van de lagen van een ui. De een heeft veel lagen, de ander weinig. Het mooie van dit proces is dat het lichaam precies weet in welke volgorde de lagen afgepeld mogen worden om je weer lekker in je eigen lichaam te voelen. Ik vertrouw hierin volledig op mijn eigen en op jouw intuïtie. De ene keer ervaar je een groot resultaat, een andere keer is de verandering meer subtiel. Dit is afhankelijk van wat je lichaam heeft los te laten en hoeveel tijd het hiervoor nodig heeft. Het loslaten van negatieve emoties zorgt ervoor dat het lichaam stress kan loslaten, waardoor ziekten sneller kunnen helen.

Het meest onhandige wat je kunt doen, is het proces forceren. Ik heb zelf de ervaring, want ik was erg ongeduldig, dat het helingsproces zelfs helemaal stopt. Je helingsproces forceren en veroordelen is een blokkade op zich. Je zult zien dat als je het proces er kunt laten zijn, het veel sneller gaat. Belangrijk hierin is om te stoppen met ‘vechten’ tegen je angst/depressie/fysieke symptomen, maar ernaar durft te luisteren en ermee te gaan samenwerken.

Belangrijk is om jezelf weer het gevoel te geven dat jij de regie hebt over je gezondheid en over je leven. Dat je weer met vertrouwen op eigen benen kunt staan. Daarom krijg je van mij ‘huiswerk’ mee, zodat je tussen de sessies jezelf kunt helpen.