Home  /  Blogs / artikelen   /  In tien stappen naar een lekker leven

In tien stappen naar een lekker leven

Wel eens gehoord van de wet van aantrekking? En wil je begrijpen hoe je deze wet kunt toepassen om een heerlijk leven voor jezelf te creëren? Lees de volgende tien stappen, die je kunnen helpen op je pad van creatie, elke dag weer.

1. Pluk de dag. Als je een leuk leven wilt creëren, vol met overvloed, geluk, liefde en creatieve manifestaties die makkelijk naar je toe stromen, wordt het tijd om de dag te plukken. ‘Carpe Diem’ dus. Maak gebruik van de mogelijkheden die je op dit moment hebt. Speel met het leven. Stap uit de routine en sta open voor spontaniteit. Pluk de dag en pluk het moment!

2. Vraag jezelf: waarom ben ik hier? Gegarandeerd geeft je hart een antwoord. Maar vraag het toch, elke dag. Het helpt je om gefocust te blijven op wat echt belangrijk voor je is. Er is niets beters om een heerlijk leven te krijgen dan gefocust te zijn op dingen die er voor jou werkelijk toe doen.

3. Maak tijd ook als je denkt geen tijd te hebben. Dingen veranderen niet als je in dezelfde routine blijft hangen. ‘Als je doet, wat je deed, krijg je wat je kreeg’ is een bekend gezegde. Kijk waar je tijd aan wilt besteden en plan het in. Wat wordt het? Thee drinken met een vriendin of bungee jumping? Jij creëert je leven, dus jij bepaalt.

4. Zeg JA tegen het leven. De wet van aantrekking trekt gelijkgestemde energie aan en reageert dus op jouw vibratie. Als je ja tegen het leven zegt, dan ben je afgestemd op wat je wel wilt in plaats van op alles wat je niet wilt. En zeg nou zelf, je leven wordt een stuk leuker als er dingen naar je toe stromen waar je blij van wordt.

5. Leef in het NU. Ik begrijp dat je dit al vaker hebt gehoord, maar alleen in het NU, het huidige moment kun je dingen veranderen. Dan heb je een keuze. Je kunt in het NU leven waar je je leven daadwerkelijk kunt veranderen of je kunt blijven hangen in het verleden of hopen dat er iets gaat veranderen in de toekomst. Laat het verleden niet je toekomst zijn, neem de regie over je leven en stap in het NU.

6. Moed. Het is tijd om het oordeel van anderen over jou los te laten. Het is tijd om risico’s te durven nemen, zelfs kleine, die je normaal niet zou durven nemen. Het wordt tijd om je angsten in de ogen te durven te kijken en te beseffen dat de angst voor de angst veel groter is, dan de angst zelf. Het is tijd om te gaan staan voor wat je echt wilt en een stap durven zetten in de richting hiervan. Begrijp me, ik bedoel niet dat je moet gaan bungee jumpen (tenzij je dit hartstikke leuk vindt), maar durf naar je leven te kijken en een stap te nemen in de richting van een leven waar je over droomt.

7. Wees jezelf. Durf authentiek te zijn in iedere situatie en naar ieder mens. Speel geen rol meer en probeer niet meer aan een beeld te voldoen, waar jij vindt dat je aan zou moeten voldoen. Wees trots op wie je werkelijk bent! Een goede manier om een heerlijk leven te hebben is te zijn wie je echt bent en te durven uiten wat je echt voelt.

8. Liefde. Geef jezelf toestemming om heel veel van jezelf te houden. Begrijp dat je liefde bent en focus op liefde in je dagelijkse leven. Stop met oordelen en kijk met de ogen van liefde naar jezelf en naar alles en iedereen om je heen en de wereld gaat er veel mooier uitzien. Heb lief, elke dag weer.

9. Wees luchtig. We zijn bij nummer negen aangekomen. Kijk je al luchtiger tegen de wereld aan? Als dat niet zo is, begin er dan mee. Het is goed voor jou en voor je ziel. Geef jezelf toestemming om luchtiger naar dingen te kijken en het leven minder zwaar te nemen. Zing in de douche, glimlach naar iedereen en lach om jezelf.

10. Geniet van het leven en van alles wat je gelukkig maakt. Dat verdien je!

8 december 2010

Zwoegen is onnatuurlijk

Comments

Leave a comment