Home  /  MIJN REIS NAAR HELING

"Healing is the return of the memory of wholeness"

Deepak Chopra

Van angst naar vertrouwen: mijn eigen helingsverhaal

Voor mijn werk als energetisch coach heb ik tien jaar gewerkt als beleidsmedewerker en projectleider binnen de overheid en Ngo’s. Ik was getrouwd, woonde in een mooi huis en had het financieel voor elkaar. Alleen ging het niet goed met mijn gezondheid. Ik was vaak uitgeput en had al twee keer een burn-out gehad.

Op een dag zat ik achter mijn bureau en realiseerde ik me dat ik geen passie meer voelde voor mijn werk. Ook in mijn privéleven was ik niet gelukkig, ik had niet het gevoel dat ik mezelf kon zijn in het leven wat ik toen leefde. Dat was niet de schuld van mijn toenmalige partner, hij liet mij alleen maar zien dat ik er van mezelf niet mocht zijn en mezelf niet op de eerste plaats mocht zetten. Dit gaf veel stress, omdat ik vele ballen in de lucht probeerde te houden door een ‘goede’ partner, werknemer, vriendin, opvoeder, dochter te zijn. Het ging dan om mijn definitie van goed, mijn ideaalplaatje van hoe ik dacht dat ik hoorde te zijn.

En iedere keer deed ik mezelf tekort door mijn eigen strenge overtuigingen. Als gevolg hiervan ging mijn lichaam steeds harder roepen om mijn aandacht te krijgen. Ik kreeg de ene fysieke klacht na de andere en ik raakte (weer) volledig uitgeput.

Ik besloot dat het tijd werd om het roer om te gooien en me niet vast te houden aan veiligheid, maar aan trouw zijn aan mezelf. Door dit besluit kwam er veel angst en pijn omhoog. Ik werd geconfronteerd met alle patronen die destructief waren voor mezelf en die ik jaren zelf in stand had gehouden. Ik ben op een ontdekkingstocht gegaan om te onderzoeken hoe ik deze stukken in mij kon helen en ik ging begrijpen dat het aanpakken van mijn eigen emotionele blokkades essentieel was om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven. Het leren over en werken met mijn eigen energiesysteem zorgde ervoor dat ik manieren vond om oude emotionele bagage los te laten.

Het voelde goed om mijn hart te volgen, alleen had dit serieuze consequenties voor mijn bestaande leven. Mijn innerlijke veranderingen zorgden er onder andere voor dat mijn partner en ik uit elkaar groeiden en dat ik een moeilijk proces in ging van scheiding en het ineenstorten van mijn fundament wat ik in al die jaren had opgebouwd. Ik mocht letterlijk en figuurlijk opnieuw beginnen. Ik begon te begrijpen waarom er werd geschreven dat er moed voor nodig is om je intuïtie te volgen, want ik was nog nooit zo bang geweest. Ik mocht weer vertrouwen op mezelf en op het leven en om helemaal op eigen benen te gaan staan.

Ook heb ik mijn baan in loondienst opgezegd, omdat ik rust en ruimte verlangde om helder te krijgen hoe ik mijn leven wilde invullen. Ik was al begonnen, vanuit mijn intuïtie, met opleidingen voor coach-counsellor en ik wilde hier meer mee gaan doen. Ik ging in eerste instantie werken voor een loopbaanorganisatie en daarna ben ik mijn eigen praktijk gestart, omdat ik geloof in mijn eigen visie en vanuit deze visie mensen wil helpen. Mijn avontuur in het helen van mijn eigen emotionele en lichamelijke symptomen hadden me op een pad geleid van onderzoek en research naar hoe heling in elkaar zit en wat daarin belangrijk is.

Het zijn een aantal heftige jaren geweest, maar het heeft ertoe geleid dat ik een nieuw leven heb opgebouwd op een authentiek fundament, een leven wat recht uit mijn hart komt. Ik laat me leiden door mijn intuïtie waardoor ik op bijzondere plekken kom, ik liefdevolle mensen ontmoet en prachtig werk mag doen. Ik heb geleerd dat het leven voor je zorgt als je je leven durft over te geven en je je hart in plaats van je ratio de regie geeft. Mijn mentale en fysieke gezondheid is veel beter geworden en ik kan dagelijks doen wat voor mij goed voelt en waar ik blij van word. Uiteraard komen er ook nog obstakels op mijn pad, alleen durf ik nu te voelen wat dat in mij raakt in plaats van mijn pijn te projecteren op de buitenwereld.

"Geluk is als dat wat je denkt, wat je zegt en wat je doet met elkaar in harmonie is."

Mahatma Ghandi

Ben je benieuwd wat ik heb ontdekt tijdens mijn helingsreis?