Home  /  MIJN VISIE OVER HELING

Mijn visie over heling

Ik heb in mijn eigen leven en door het begeleiden van vele cliënten dat heling begint met het naar binnen keren in plaats van de focus te richten op je buitenwereld. Naar binnen keren betekent eerlijk naar jezelf durven kijken: naar je gedachten, je emoties, je gedragspatronen. Ik ben ervan overtuigd dat de oorzaak van het hebben van weinig of geen binding met je lichaam en je intuïtie, de oorzaak is van onvrede in je lichaam. Hoe meer je werkt aan de blokkades en opgekropte emoties die ervoor zorgen dat je niet (genoeg) van jezelf houdt en je daardoor niet of onvoldoende kiest voor wat goed voelt in plaats van wat goed ‘denkt’, hoe beter je je gaat voelen. Zelf heb ik hard gewerkt aan het loslaten van veel negatieve en beperkende bagage. Het is niet zo dat je ‘alles’ moet loslaten, maar wel datgene wat ervoor zorgt dat je niet voor jezelf durft te kiezen.

Belangrijk is dat je eerst accepteert waar je nu bent in je leven

Of het nu gaat over je gezondheid, je relatie(s), je werk, je financiële situatie etc. Ik begrijp hoe lastig dit is, ik heb zelf lange tijd in de weerstand gezeten, maar ik heb ook mogen inzien dat jezelf accepteren en accepteren waar je bent, essentieel is voor een positieve verandering. Hierbij kun je denken aan het jezelf niet continu bekritiseren, lief zijn voor jezelf in plaats van streng, jezelf vergeven. Deze instelling zorgt ervoor dat je verder kunt gaan en een toekomst kunt gaan creëren die beter bij je past. Bovendien kost het zeer veel energie om te vechten tegen jezelf, tegen hoe je je voelt en tegen de situatie waarin je je bevindt. Accepteren is niet hetzelfde als opgeven, maar eerlijk durven kijken naar hoe het nu is. Daarna kun je je focus verleggen naar wat wel goed voelt. Tijdens dit proces is het van essentieel belang dat je jezelf liefdevol behandelt en ondersteunt. Kritiek, dwang, ongeduld zorgen ervoor dat je helingsproces stagneert. Ga jezelf behandelen zoals je je kind of je beste vriend(in) behandelt. Wees je eigen beste vriend(in)!

Geloof dat je kunt helen

Als je wordt geplaagd door negatieve, jezelf ondermijnende denkbeelden, over jezelf, over je gezondheid, je leven, of dit nu bewust of onbewust is, dan zal elke poging om je lichaam te helen beperkter zijn. Wat je gelooft, manifesteert zich in je lichaam. Maar wat als je dat zelf ondermijnende geloof nu eens verandert en je open gaat staan dat je je gezondheid kunt helen en je leven kunt veranderen? Dat je het waard bent. Maak ruimte voor het ‘onmogelijke’, je weet nooit wat er kan gebeuren. Om jezelf hierin te helpen, kun je gebruik maken van meditatie en visualisatie. Zie je lichaam gezond worden in je gedachten. Wees zo specifiek mogelijk. Gebruik hierbij al je zintuigen. Voel, zie, ruik, hoor en proef je nieuwe werkelijkheid. Voel je alsof je al gezond bent. Je brein weet het verschil niet tussen je werkelijkheid en je visualisatie. Gedetailleerde visualisatie en bekrachtiging helpen het brein om de nieuwe overtuiging te implementeren in het onderbewuste. Veel van de technieken die ik gebruik zorgen ervoor dat nieuwe, positieve overtuigingen snel geïmplementeerd worden. Vervang je negatieve gedachten door positieve uitspraken en focus op wat je wel wilt. Als je dieper wilt ingaan op het veranderen van overtuigingen in je onderbewuste, overweeg dan om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Ik kan je hier verder bij helpen.

Luister naar je lichaam

Je lichaam weet precies wat goed voor je is, welke voeding en beweging je nodig hebt. Welk tempo bij je hoort. Wanneer het tijd is om te rusten en wanneer het goed is om in actie te komen. Leer vertrouwen op je intuïtie en durf de stappen die je intuïtie je geeft te volgen. Verander je relatie met angst en stress. Als je last hebt van fysieke aandoeningen/symptomen, kun je aannemen dat negatieve emotionele energie je immuunsysteem onderdrukt via stress. Het op een goede manier omgaan met stress is een groot deel van het helingsproces. Onze interne reacties op oude ervaringen, emoties, trauma’s leggen druk op ons immuunsysteem. Stress op zich is niet het probleem. Het gaat erom dat we onze reactie op trauma’s en stress veranderen. Het loslaten van oude herinneringen en emoties heeft een grote impact op onze gezondheid en op ons leven. En als we hiervoor positieve gedachten en emoties voor in de plaats zetten, zorg je ervoor dat je niet meer vanuit oude pijn reageert op de eventuele obstakels in je leven, waardoor je hier veel makkelijker mee om kunt gaan.

Wees jezelf

Het mooie van dit proces is dat je steeds meer jezelf wordt. Zo binnen, zo buiten. Je gaat je steeds minder conformeren aan de ander en aan de maatschappij of aan je eigen strenge verwachtingen. Je voelt dat je je eigen passie wilt volgen en je wilt je eigen unieke talent inzetten. Je gaat makkelijker met obstakels om, omdat je begrijpt dat ze je iets willen vertellen. Je leeft vanuit innerlijk vertrouwen in plaats van angst. Dit gebeurt vanzelf als je de lagen afpelt die je tot nu toe hebben tegen gehouden. Je bent nu zelf de regisseur van jouw leven en daarmee ben je in staat om op ieder gebied je verlangens te realiseren.