Home  /  Over mij  /  Van angst, depressie en ziekte naar gezondheid en vertrouwen: mijn eigen helingsverhaal

CIMG0684Ik heb tien jaar gewerkt als beleidsmedewerker en projectleider binnen de overheid en Ngo’s. Ik was getrouwd, woonde in een mooi huis en had het financieel voor elkaar. Maar het ging niet goed met mijn gezondheid. Ik was vaak uitgeput en had al twee keer een burn-out gehad. Op een dag zat ik achter mijn bureau en realiseerde ik me dat ik geen passie voelde voor mijn werk. Ook in mijn privéleven was ik niet gelukkig en mijn lichaam ging steeds harder roepen om mijn aandacht te krijgen. Ik kreeg de ene fysieke klacht na de andere en ik besloot dat het tijd werd om het roer om te gooien en me niet vast te houden aan zekerheid en veiligheid, maar aan trouw zijn aan mezelf.

Uiteindelijk heb ik mijn baan in loondienst opgezegd, omdat ik rust en ruimte verlangde om helder te krijgen hoe ik mijn leven wilde invullen. Ik was al begonnen, vanuit mijn intuïtie, met opleidingen voor coach-counsellor, lifecoach en trainer en ik wilde hier meer mee gaan doen. Ik ging in eerste instantie werken voor een loopbaanorganisatie en daarna ben ik mijn eigen praktijk gestart, omdat ik geloof in mijn eigen visie en vanuit deze visie mensen wil helpen. Mijn avontuur in het helen van mijn eigen emotionele en lichamelijke symptomen hadden me op een pad geleid van onderzoek en research naar hoe heling in elkaar zit en wat daarin belangrijk is.

Ik ging begrijpen dat het aanpakken van mijn eigen emotionele blokkades essentieel was om gezond te worden en te blijven. Het leren over en werken met mijn eigen energiesysteem zorgde ervoor dat ik de kern kon helen. Mijn eigen ervaringen zorgden ervoor dat ik manieren vond om oude emotionele bagage los kon laten.

Het voelde goed om mijn hart en mijn passie te volgen, alleen had dit serieuze consequenties voor mijn privéleven. Mijn innerlijke veranderingen zorgden er onder andere voor dat mijn partner en ik uit elkaar groeiden en dat ik een moeilijk proces inging van scheiding en het ineenstorten van mijn fundament wat ik in al die jaren had opgebouwd. Ik mocht letterlijk en figuurlijk opnieuw beginnen. Ik begon te begrijpen waarom er werd geschreven dat er moed voor nodig is om je intuïtie te volgen, want ik was nog nooit zo bang geweest. Ik begreep ook dat er nog emotioneel werk nodig was om ook blokkades op geld en rondom vrijheid om te kunnen doen wat goed voelt, los te kunnen laten. En om helemaal op eigen benen te durven staan.

Het zijn een paar heftige jaren geweest, maar het heeft ertoe geleid dat ik een nieuw leven heb opgebouwd op een authentiek fundament, een leven wat recht uit mijn hart komt. Ik laat me leiden door mijn intuïtie waardoor ik op bijzondere plekken kom, ik geweldige en liefdevolle mensen ontmoet en prachtig werk mag doen. Ik heb geleerd dat het leven voor je zorgt als je je leven durft over te geven en je je hart in plaats van je ratio de regie geeft. Mijn gezondheid is zoveel beter geworden en ik kan dagelijks doen wat goed voelt en waar ik blij van word.

Geluk is als dat wat je denkt, wat je zegt en wat je doet met elkaar in harmonie is. Mahatma Ghandi