Home  /  INSPIRATIE  /  MEDITATIES

Begeleide meditaties

Hieronder kun je een tweetal gratis meditaties beluisteren voor meer ontspanning, gronding en fijne energie. Er zullen er later nog meer volgen.

Veel luisterplezier!

Meditatie 1 Boommeditatie

De boom meditatie is een oefening die gebruikt wordt om stress te verlagen en om je meer te gronden in je lichaam en de aarde. Ook krijg je via deze meditatie meer contact met je lichaam en met je intuïtie.  Hierdoor vermindert stress en kun je meer rust en helderheid in je hoofd creëren.

Dit kun je een paar minuten per dag doen en uitbreiden naar meerdere keren per dag, vooral als je veel in je hoofd zit. Doe wat voor jou goed voelt. Als je in het begin wat weerstand voelt, kun je meer tijd besteden aan het in- en uitademen vanuit je buik. Laat gevoelens van spanning of irritatie  los bij het uitademen.

Aandacht geven aan de onderkant van je lichaam maakt al dat je meer gegrond bent in je lichaam en dit zorgt ervoor dat je steviger en krachtiger in jezelf komt te zitten. Hou het simpel, het gaat om de intentie, niet om de perfectie.

Meditatie 2 Hartmeditatie

De hartmeditatie is ontworpen om je te helpen herinneren dat je een connectie hebt met de Bron. Het helpt je om je frequentie af te stemmen op de frequentie van liefde en om je te helpen herinneren dat je zelf de frequentie van liefde bent. Afstemmen op de bron zorgt ervoor dat je je weerstand loslaat en je frequentie verhoogt.

Deze meditatie is erg makkelijk en kost maar een paar minuten per dag. Het is aanbevolen om te beginnen met 5 minuten per dag en deze tijd te verhogen als dit goed voelt. Je zult gevoelens van rust en ontspanning ervaren en makkelijker je doelen en wensen realiseren.