Home  /  ERVARINGEN

Wat anderen zeggen over Michelle

De afgelopen jaren heb ik mogen werken met vele cliënten en deelnemers, die met hun eigen verhaal mijn praktijk binnen kwamen. Graag deel ik hieronder een aantal van hun ervaringen over mijn begeleiding.

“Ik kwam bij Michelle terecht via een vriendin. Deze vriendin had een regressie sessie geboekt bij Michelle, en zij was heel enthousiast en positief over de ervaring. Ik was zelf al een tijdje in therapie voor rouwverwerking, en angsten, en het helen van familie dynamiek die na het overlijden van mijn moeder weer omhoog was gekomen. Maar toch had ik de hele tijd het gevoel dat ik iets miste in de reguliere therapie. Dat er iets diepers zat waar ik niet helemaal bij kwam. Afgaande op de positieve ervaring van deze vriendin heb ik toen ook een sessie bij Michelle geboekt.

Ik heb de sessie als heel fijn ervaren. Ik had een goede klik met Michelle en voelde mij direct op mijn gemak. Tijdens de sessie gingen we terug naar een traumatische geboorte, en aan het einde kreeg ik tools aangereikt om het een plekje te geven. Ondank dat het een pittige sessie was, met veel emoties, kijk ik er ook naar terug als een fijne en gezellige middag.

Ik ben nu enkele weken verder, en ondertussen zijn alle puzzelstukjes bij mij op hun plek gevallen. Deze sessie bij Michelle maakte daar een belangrijk onderdeel van uit. Dit vond plaats op precies het juiste moment en op de juiste manier. Ik denk niet dat het toeval was dat ik haar gevonden heb. En ik ben Michelle ontzettend dankbaar voor haar hulp in mijn helingsproces.”

Andrea Goudriaan, Delft

“Kortgeleden heb ik een sessie gehad bij Michelle. In de aanwezigheid van Michelle verkeren voelt als een warm bad, ze omhult je met haar liefdevolle aandacht, dit voelt zó fijn! Ik voelde me gehoord, gezien, alles mocht er zijn. Dit schept een sfeer van veiligheid en vertrouwen, waardoor het nog makkelijker wordt om me open te stellen.

Met mijn hulpvraag zijn we tijdens de sessie door middel van regressie flink de diepte ingegaan. Ik ben hierdoor tot nieuwe ontdekkingen en inzichten gekomen die me een flink stuk verder hebben geholpen. Michelle heeft dit proces liefdevol begeleid en de effecten hiervan werken ook nu nog door: ik voel een nieuw soort basis stevigheid in mezelf en soms ploppen er ineens nieuwe inzichten en gedachten rondom de sessie naar boven.

Michelle, dankjewel voor deze sessie! Ik klop zeker weer bij je aan als dat voor mij nodig voelt.”

Claire van ’t Hul, Delft

“Ik ben bij Michelle terecht gekomen omdat ik niet zwanger raakte van tweede kindje. Ik voelde toen heel erg dat alleen een medisch traject mij niet zou gaan helpen. Ik vloog het zwanger worden nl aan vanuit angst en wilde de angst omzetten naar vertrouwen. Scepsis voor de regressie heb ik nooit gehad. Ik voelde ergens heel duidelijk dat Michelle mij hierbij kon helpen

Ik heb het traject als heel fijn ervaren. Juist omdat je uit het denken gaat en afzakt naar hart, bekken en onderbewuste, komt de essentie boven. Dit is zeker op momenten ook heel heftig en verdrietig geweest. En tegelijk zorgde de begeleiding van Michelle er altijd voor dat ik met een fijn en licht gevoel weer weg ging.

Het heeft mij heel veel heling van stukken die mij belemmerde in het dagelijks leven gegeven. Concreet heeft het mij een tweede kindje opgeleverd. 😉 En ook inzicht en heling in de relatie met mijn moeder. Waar wij echt geen goede relatie hadden, merk ik nu stukje bij beetje dat dat de relatie steeds meer verdieping krijgt.”

Ik ervaar haar manier van werken als prettig en haar begeleiding bij het proces is goed. Daardoor kun je afzakken naar donkere stukken, wetende dat je ‘opgevangen’ wordt door Michelle en de (energetische) steun krijgt waar nodig.

Tamara Klop, Rotterdam

“Ik kwam bij Michelle terecht via Google. Ik wilde graag inzicht hebben in bepaald bozig gedrag van mijn dochter.  Michelle heeft een reading en een regressie gedaan op afstand voor haar, wat ervoor heeft gezorgd dat ze relaxter in haar vel zit en door dingen beter aan haar uit te leggen ze situaties beter accepteert.

Haar dienst voldeed absoluut aan de verwachtingen van mij en mijn man, omdat we inzicht hebben gekregen wat we graag wilden en het heeft rust gebracht. Michelle voelde goed aan waar het probleem zat en kon dit energetisch verhelpen via een reading en regressie op afstand. Ze heeft dit goed aan ons uitgelegd.

Het resultaat is dat we beter inzicht hebben en een meer relaxte dochter.”

Ilse van der Steege, Delft

“D.: Ik wilde dingen in onze relatie, die niet pasten binnen de kaders. Dat wilde ik graag bespreken. Onze relatie was moeilijk geworden vanwege allerlei gebeurtenissen en we hadden te weinig tijd voor elkaar. Ik was al bekend met de 1 op 1 coaching van Michelle, maar ik had geen idee hoe het samen zou gaan. Ook vond ik het moeilijk om over bepaalde beladen onderwerpen te praten, maar het was heel fijn. Het voelde veilig juist ook door de vragen die werden gesteld.

K.: Het voelde goed en nodig om samen op 1 lijn te komen en onze relatie te verbeteren en hierover te praten. We kwamen er samen niet uit, Michelle kende ons allebei, wat ik heel fijn vond. Ik voelde me hoopvol en had het idee dat dit zeker zou gaan helpen. Ook al vond ik het in het begin niet makkelijk om zo open met elkaar te praten met iemand erbij.

D.: Het heeft opgeleverd dat ik nu meer ruimte ervaar voor de dingen die ik wil en meer ruimte om mezelf te zijn. We hebben meer begrip gekregen voor elkaars situatie en verlangens. Ik kan mijn partner nu ook makkelijker ruimte geven. De sfeer tijdens de sessies was heel fijn en zonder oordeel, waardoor ik alles op tafel kon leggen.

K.: Er is nu meer interesse en duidelijkheid in onze relatie. We kunnen het nu weer zelf verder oppakken. Ik vond de 1 op 1 sessies altijd al bijzonder, en nu ook de sessies samen. Voelt nu rustig en in balans. Zo fijn om te ervaren. Ik heb nu heel veel vertrouwen in hoe het verder gaat.”

D.B. en K.B., Rotterdam over Relatiecoaching

“Mijn partner volgde sessies bij Michelle en hij was heel positief. Misschien zou het voor mij ook goed zijn om mezelf te ontwikkelen. Ik had best veel trauma’s en het was heel fijn om hieraan te weken en deze te herstellen.

Dit was een hele fijne ervaring. Ik had vooraf wel scepsis over of het echt zou werken. Ik vond dat ik het moest proberen om te kijken of het voor me werkt. Na de eerste sessie was ik in de war: “hoe kan dit? Kan dit echt?” Ik voelde me zo anders. Het heeft een nieuw pad voor me geopend. Ik vind het echt geweldig. Het herstel ging zo snel, zonder duurt het zo lang. Dingen zijn meer duidelijk, ik heb goede inzichten in mezelf gekregen. Het heeft veel effect op de trauma’s in mezelf. Ik heb veel geleerd over gevoelens en emoties. Ik vond het eerst slecht dat ik zo gevoelig en emotioneel ben. Heel fijn om te leren dat het helemaal okay is. En om te weten hoe ik ermee om kan gaan. Ik heb nu een positieve focus in plaats van een negatieve.

Liefde is nu mijn basis, zowel om te geven als te ontvangen. Het leven  is leuk en ik kan nu stappen zetten. Ik heb vertrouwen in mezelf en ik vertrouw mijn gevoelens, dus kan ik met alles omgaan wat er op mijn pad komt. Ik kan altijd weer naar binnen keren en mezelf liefde geven. Ik hoef niet meer te projecteren op anderen. Fijn ook om dit te delen. Het traject heeft mijn leven veranderd. Ik zie mezelf anders en heb veel liefde voor mezelf. Ik trek nu meer mensen aan die ook liefde voor zichzelf hebben en ervaar steeds minder negatieve mensen. Ik ben heel dankbaar voor alles wat je doet. Dankjewel!”

K.B., Rotterdam

“Ik vond het fijne dagen. In het begin is het natuurlijk altijd even wennen aan de groep, maar er was al vrij snel genoeg veiligheid. Ook mooi om dit soort processen met een groep door te maken (soms ook niet). Voor mij is iets leerzaam als ik bewust word (gemaakt) van dat wat er bij mezelf gebeurt en waar ik dat van herken.

Je bent een fijne trainer en vooral een fijn mens. Je creëert een mooie holding in de groep. In je enthousiasme kan je soms erg aanwezig zijn/ er boven op zitten en op een ander moment weer wat meer ruimte gevend. Fijne combi met de co-trainer die ook voor balans zorgt. Ook de echt persoonlijke begeleiding op het moment dat dat gevraagd wordt is erg fijn. Dat zorgt voor veiligheid en dat je niet verzuipt als deelnemer. En er dus ruimte (veiligheid) komt voor dat wat er is.”

Wat ik meeneem is holding, liefde, uitdaging, blijdschap en een traan. En vooral weer veel inzichten. Fijn om met deze zaken bezig te zijn op een andere manier.

Aletta, Dordrecht over de workshop Een Veilige Basis in Jezelf

“De workshop voelde warm en was veilig opgebouwd. De energie was open en gelijkwaardig.  Het benadrukken dat je goed voor jezelf mag zorgen (grenzen aangeven) vond ik erg fijn en ook hoe jullie ons daarin ondersteunden. Dat maakte het voor mij mogelijk en veilig om dingen te gaan onderzoeken. De fijne introductie aan het begin door jouzelf en de ‘wat verstaan jullie onder basisveiligheid’ maakte dat de groep snel vertrouwd en met gelijkgestemden voelde.

 Het belangrijkste was ik heb meegenomen van deze workshop is de waarde van dat alles er mag zijn. Ik mag mezelf de ruimte geven om iets eerst niet te doen als ik weerstand of angst voel. Door dat zonder oordeel te doen en er niet overheen te walsen maar er even open (nieuwsgierig) bij stil te staan, het te laten zijn, ontstond in mij de ruimte om het wel te kunnen (en willen) doen. En toen bleek dat waar ik bang voor was/verwachtte, niet zo bleek te gaan.

Dankjewel Michelle! Ook voor je fijne betrokkenheid voor en tijdens de workshop en de nazorg. Dat wil ik echt nog even noemen, vind ik een kenmerk van jou en echt een compliment waard. En dankjewel Mirjam voor het geven van vertrouwen, veiligheid en plezier.”

Lynn (Smit), Enschede over de workshop Een Veilige Basis in Jezelf

“Ik ben heel blij dat ik er bij was. Ik vond het namelijk best wel spannend. Maar het is fijn om met mensen te zijn waar je je in herkent en dingen kan delen. Daar heb ik veel van geleerd en ga ik meenemen. Ik voelde me heel erg veilig bij iedereen, hele fijne energie.

Ik neem een aantal inzichten mee waar ik weer verder mee kan. Ik vond het leerzaam om een keer met meerdere mensen te ‘werken’ zodat je beter ziet waar je tegen aan loopt. Zoveel herkenning en toch komt dat weer anders tot uiting bij iedereen. Ik kan meer in contact met mijn eigen gevoel blijven en daar steeds bij stil staan en voelen dat ik er gewoon mag zijn. Ik vond het echt hele fijne en leerzame dagen. Het heeft me echt weer fijne energie gegeven en dingen om over ‘na te denken’. Ben heel echt heel blij dat ik dit heb gedaan, het heeft me echt weer kracht gegeven.

Ik vind je een heel fijn  persoon! Je geeft me echt kracht en ik vind het zo fijn dat ik voel dat ik mezelf helemaal mag en kan zijn. Je geeft iedereen een veilig gevoel en dat alles oké is.”

Hannah Immink, Rotterdam over de workshop Een Veilige Basis in Jezelf

“Ik heb deze drie dagen als enorm waardevol ervaren, dit neem ik de rest van mijn leven mee! De workshop heeft mij een spiegel gegeven voor mijn gedrag en waarom ik doe wat ik doe. En heeft me kracht gegeven om voor mezelf te kiezen en liever voor mezelf te zijn. Michelle is een enorm fijne trainer, heel open en eerlijk. Dit zorgt direct voor een veilige sfeer.

Ik raad deze workshop aan aan mensen die open staan en echt naar zichzelf willen kijken. Die in liefde en veiligheid willen groeien en handvatten willen krijgen om stevig te staan.”

Anne-Marie over de workshop Een Veilige Basis in Jezelf

“Ik vond alles van deze drie dagen leerzaam eigenlijk. Er is zoveel kennis en inzicht gedeeld. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn eigen kern en een soort constant reminder: ”What would love say?” Ik voelde wel spanning af en toe, ik kon merken dat er veel aan de hand was bij iedereen. Maar Michelle maakte het veilig zodat iedereen wel durfde te zeggen wat er speelde, petje af!

Door deze dagen heb ik een soort wake- up call voor mijn ziel gekregen en een opening van mijn hart.”

Astrid Meijs, Den Haag over de workshop Een Veilige Basis in Jezelf

“Binnen deze drie dagen heb ik veel nieuwe dingen geleerd, die veel bij mij los hebben gemaakt, op zowel emotioneel als lichamelijk vlak. Het heeft inzicht gegeven hoe ik innerlijke rust kan vinden en het durven aangeven van mijn grenzen en het openstellen aan mijzelf en aan mensen die ik niet ken.

Ik heb geleerd dat ik overal mezelf mag zijn en dat ik de regie heb over mijn eigen handelen. Niet handelen vanuit controle, maar vanuit mijn intuïtie.”

Kim Duijvenbode, Rotterdam over de workshop Een Veilige Basis in Jezelf

“Het traject voldeed absoluut aan mijn verwachtingen boven verwachting zelfs. Ik vind het zo ontzettend krachtig wat je doet! Vanuit jouw licht, kracht en kwetsbaarheid nodigde je mij uit om hetzelfde te doen. Ik vond het ook heel mooi te merken dat ik zelf best wel goed kan invoelen. Dat geeft mij ook weer meer zelfvertrouwen op mijn eigen pad. Daarnaast is het gewoon fantastisch wat je bereikt hebt. Er is echt iets verandert in mij als persoon. Ik geloof meer in mijzelf, focus me meer op mijzelf in plaats van altijd op anderen gericht te zijn, en ik heb er meer vertrouwen in dat ik mijzelf mag zijn.

Ik heb zowel regressie als een reading gedaan. Beiden erg fijn. Waar de reading vooral bevestigend was, heb ik de regressie meer als baanbrekend ervaren. Zeker de laatste sessie was voor mij echt een belangrijke eyeopener en breakthrough. Ik voel veel minder de urgentie om andermans pijnen op te lossen. Ik vond het ook erg fijn dat je zo flexibel bent. De online sessie vond ik ook verrassend goed werken.

Ik zou ook zomaar het dubbele betalen voor wat jij doet! Ik vind je echt top!!”

Ingrid Romme, Etten Leur

“Ik had geen echte verwachtingen voor het traject. Ik wist niet goed wat mij te wachten stond, maar ben  na elke sessie weer positief verrast over wat het mij heeft gebracht. Wat ik heel fijn vond: de openheid waarmee ik werd ontvangen. Ik heb hele fijne gesprekken gevoerd met Michelle en haar begeleiding door de voor mij lastige onderwerpen was erg goed.

Een grote meerwaarde voor mij is dat ik mijzelf nu meer accepteer en dichter tot mijn kernenergie ben gekomen. De sessies hebben ook mijn ogen geopend voor de andere werelden die er zijn naast deze. En voor mijn gevoel sta ik wat dit betreft nog aan het begin van mijn reis. Het resultaat van de sessies tot nu toe is dat ik minder in conflict ben met mijzelf en  mijn omgeving en dat ik meer kan vertrouwen op mijn intuïtie.”

David, Rotterdam

“Omdat ik zelf nog niet helemaal bewust was van mijn onzekerheid en de uitstraling die daarbij hoort, heeft Michelle mij laten inzien waar mijn krachten zitten en ik juist niet de nadruk hoef te leggen op de dingen die ik minder goed doe. Dat ik meer naar mijn gevoel / intuïtie mag luisteren. Dan maak je altijd de juiste keuze. Ook heeft ze mij geleerd om meer voor mijzelf te gaan staan en uit te spreken hoe ik mij ergens over voel. Emoties zijn juist krachtig om te tonen. Dit is voor mij nog steeds een leerpunt, maar ik ben op de goeie weg ;).

Michelle weet goed aan te voelen waar iemand behoefte aan heeft. Ik vind het moeilijk om keuzes te maken en na te denken wat ik nou eigenlijk wil. Michelle heeft mij geholpen met grenzen (letterlijk) te verleggen. Ik ben in mijn eentje 3 weken naar Spanje geweest, dat had ik een paar jaar geleden echt niet gedurfd. Wat ik heel erg fijn vond was het ‘ontpellen’ van mijn ‘problemen’. Zij stelde de vragen waar ik misschien zelf wel het antwoord op wist door naar mijn gevoel / intuïtie te luisteren, maar voorheen durfde ik dat een stuk minder.

Ook het gebruik van een opstelling zou ik zeker aanraden. Ik werd mij meer bewust van mijn wensen en samen zijn wij gaan kijken hoe ik dat kan verwezenlijken. Ik vind het een fijne gedachte dat ik altijd welkom ben als ik daar behoefte aan heb.

Michelle ik wil je bedanken voor je liefde en wijze lessen!”

Kim Duijvenbode, Rotterdam

“Ik was op zoek naar antwoorden op bepaalde vragen die ik ergens anders niet beantwoord kreeg. Bij Michelle is het gelukt om de juiste inzichten te krijgen en duidelijkheid over de vragen waar ik mee rond liep.

Ik kreeg veel ruimte om mijn verhaal te doen, Michelle is nooit oordelend geweest. Ze laat je op je gemak voelen. De sessies waren vrij om te gaan waar ik heen wilde. Als ik er niet uit kwam, kon Michelle mij goed aanvoelen en aanvullen. Ze hielp mij naar “plekken” die ik zelf nooit had verwacht te kunnen ophalen. Daarmee kreeg ik antwoorden op vragen die ik eerder niet kon beantwoorden. Die antwoorden hebben mij veel duidelijkheid gegeven en daardoor heb ik een acceptatie voor bepaalde dingen kunnen creëren waarmee ik ook weer verder kan met mezelf in het hier en nu.

Het coachingstraject is voor mij nu even gestopt omdat ik nu verder wil werken aan wat ik heb gezien, gevoeld en beleefd bij Michelle maar dit betekent niet dat ik nu helemaal klaar ben. Ik verwacht dat ik later zeker weer eens naar Michelle terug ga wanneer ik dit nodig zal hebben.”

Kirsten Hamoen-Stuyts, Spijkenisse

“De coachsessies hebben zeker aan mijn verwachtingen voldaan, ook al was het een korter traject. Ik voelde alles weer stromen na de gesprekken met Michelle. De gesprekken en de regressiesessie zijn waardevol geweest, het is bijzonder hoe er daardoor allerlei dingen in werking worden gezet. Ik heb de sessies daarom als heel prettig ervaren.”

G.B. te D.

Het traject heeft absoluut aan  mijn verwachtingen voldaan, omdat ik mooie stappen heb gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling. We zijn samen aan de slag gegaan en hebben al pratende een aantal obstakels uit het verleden mogen opruimen. Dat was heel effectief, ik heb dankzij Michelle mooie stappen mogen zetten die me echt verder hebben geholpen. Na iedere regressie merkte ik voelbaar positieve verandering.

Michelle heeft een fijne manier van communiceren, open, ook over zich zelf en die uitnodigende stijl maakt dat ik tot dezelfde openheid kwam. We zijn aan de slag gegaan en hebben geen traject uitgezet. Dat heeft ruimte gegeven om het pad te volgen in de richting waarin het liep en loopt. Tegelijkertijd hadden we wellicht wel meer kunnen doen dan we nu gedaan hebben, even stil mogen staan om de balans op te maken om te kijken welk pad gelopen was en te kijken naar het vervolg.

Fijn dat Michelle heel flexibel is in haar agenda. Onverwacht verzetten van een afspraak is geen enkel probleem en dat is erg prettig. Ook fijn dat de afspraken in de avonduren konden plaatsvinden.

Peter, Pijnacker

“Wat ik prettig vind aan de begeleiding van Michelle is dat we heel gericht per sessie aan de slag zijn gegaan met de thema’s die op dat moment vroegen om verkenning en heling. En de sessies zijn fijn! Ik voel duidelijk verschil, zowel tijdens als na een sessie. Interessante materie en fijne begeleiding!

Wat ook goed voelt, is dat we kijken naar wat er nu dienend is en nu ook even een pauze inlassen tot het weer nodig is, en niet blijven behandelen om het behandelen. Dat uitgangspunt voelt heel prettig!

Voor mijn gevoel ben ik binnen 3 sessies al kilo’s aan (energetische) ballast kwijt geraakt, waardoor ik nu weer een stuk prettiger en lichter door het leven kan en me eindelijk weer kan focussen op de toekomst.”

Irène Leibbrand, Delft

“Michelle is heel betrokken, ook tussen de sessies door, want met de spraakberichtjes via WhatsApp heeft ze mij geregeld kunnen kalmeren en weer terug bij vertrouwen kunnen brengen. De spraakberichtjes zijn heel fijn en ook dat de mogelijkheid tot appen er is.

Door haar ervaring is het geruststellend dat Michelle weet waar ze over praat, en dat het ook allemaal weer goed komt. Ze heeft dit traject zelf doorlopen, dus ze weet ook waar je doorheen gaat.

Ik vond het tijdens de sessies ook fijn om te kunnen kiezen of ik de sessie ‘zelf’ deed, dat ik zelf ging voelen of dat Michelle voor mij voelde, en ik behield zelf altijd de regie.

De sessies en de begeleiding hebben mij geholpen toen ik door een diep dal ging en hebben mij het vertrouwen in het leven en in mijzelf terug laten vinden. De driedaagse workshop Basisveiligheid die ik bij Michelle heb gevolgd was ook heel leerzaam.”

S.B. te N.

“Ik heb het coachtraject als heel fijn en bijzonder ervaren en ik heb er veel aan gehad. Ik vond dat Michelle op een heel open manier het gesprek aan ging en mij alle ruimte gaf voor eigen inbreng. Ze gaf op het juiste moment suggesties hoe verder te gaan.

In de sessies waarin we teruggingen naar het verleden gaf ze mij steeds een vertrouwd en beschermd gevoel. Michelle vroeg altijd toestemming om iets te doen waardoor er nooit momenten zijn geweest dat ik het onveilig vond. Ook nam ze de tijd om het goed af te ronden zodat ik weer prettig naar huis kon gaan.

Zo stapje voor stapje voel in me veel meer in verbinding met mezelf en word ik daarin steeds krachtiger!”

Paulien Landman, Delft

“Ik had geen echte verwachtingen toen ik naar Michelle ging, maar ik vond de uitgebreide intake en het doorvragen, maar ook intuïtief aanvoelen heel goed. De basis klopte en van daaruit kon er verder gewerkt worden. Tijdens de therapie was er volop focus in een veilige setting. Heel rustig en met veel geduld. Je krijgt het gevoel dat er alle tijd is. En steeds vanuit het perspectief: wat wil de cliënt?

En het gaat behoorlijk goed! Ik had van het weekend nog een glorieus gevoel op een tuinfeestje waar de vraag voorbij kwam: ‘heb jij doorgewerkt tijdens de Corona crises?’ Ik houd normaal niet zo van dat soort vragen, want deze vind ik erg confronterend: ik werk niet dus ik ben vast niet goed genoeg en het lukt me ook niet om werk te krijgen en ik heb ook helemaal geen zin om er naar te zoeken, want ik vind toch nooit iets. Nou ja die hele riedel. Tot mijn blijdschap en verbazing bleef dat helemaal weg. Yes, daar is DE vraag! Ik kon volledig bij mezelf blijven, me blij voelen en zonder schaamte of mooimakerij vertellen hoe ik in het werk verhaal sta. Nogal een bevrijding om eerlijk te zijn. En dat dank ik aan jou en jouw enorm fijne begeleiding!”

M.M. te D.

“Ik kwam bij Michelle, omdat ik moeite had met het maken van keuzes, zowel privé als op professioneel gebied. Ik wilde meer naar mijn gevoel wilde luisteren, dan alleen naar mijn ratio. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. De feedback die je gaf na mijn beschrijving van het probleem of vraagstuk voldeed aan mijn verwachtingen en gaf me inzicht. Na mijn beschrijving van het probleem of mijn vraag, ging je al snel naar de kern en deden we hier een opstellingsoefening op, zoals met de stoelen of matjes. Dit maakte veel duidelijk.

Hoewel ik soms nog steeds wel eens moeite heb met voelen, heb ik wel het gevoel dat ik door het traject het nu wel beter kan.”

D.F. te D.

“Ik was op zoek naar een persoonlijke aanpak die aansloot bij waar ik op dat moment was in mijn ontwikkeling. Waar ik aan een half woord genoeg had en waar het niet draaide om het verbale en verstandelijke, maar om het energetische en het gevoel. Ik voelde me direct op mijn gemak en dat heb ik niet zo snel. Alles mocht er zijn en ik hoefde niet mijn best te doen. De persoonlijke manier van werken met voorbeelden uit jouw eigen ervaring en leven hielpen mij erg. Ik voelde me gelijk aan je. Daarmee was er voor mij direct een verbinding voelbaar en dat is waar ik juist zo naar verlangde.

Voor mij was erg belangrijk dat het traject aansloot bij waar ik stond in mijn leven en mijn spirituele pad. Je hebt aan een half woord genoeg en dat vond ik erg fijn werken. Door de gelijkwaardigheid voelt het niet therapeutisch, er hoeft niets te worden opgelost, je neemt het niet van me over. Het is fijn hoe helder en scherp je dingen die ik ervaar kunt verwoorden, dat heeft wel wat kwartjes doen vallen.
Het samenspel tijdens de regressies van het zelf ervaren en dat jij energetisch zaken uitzoekt werkte goed voor mij. Ik heb zoveel doorbraak momenten gehad. Ik ben echt flinke stappen verder gekomen. Ik heb veel rust ervaren in de tijd die ik had bij je tijdens een sessie. Geen haast of het gevoel dat de klok leidend was. Dat ken ik ook anders.

Michelle, een hele dikke knuffel! Ik vond het fijn om met je te mogen werken en te hebben mogen ervaren hoe je werkt. Dank je wel daarvoor!”

Naomi Radewalt, Rotterdam

“Door je sessies en begeleiding heb ik veel expansie ervaren in mijn energie en bewustzijn. Hierdoor ben ik spiritueel en persoonlijk erg gegroeid. Ik heb geleerd hoe energie en hoe emoties werken en hoe mijn brein werkt. Ik durf spannende stappen te zetten en ik kan mezelf hierin omarmen. Ik weet hoe ik zachter met mezelf kan omgaan, mijn vrouwelijke energie, mag er naast mijn mannelijke energie, veel meer zijn, waardoor ik meer balans in mezelf ervaar. Ik kan nu veel meer bij mijn eigen gevoel blijven en mijn grenzen naar anderen aangeven.

Het zou erg goed zijn voor mannen om meer in contact te komen met hun vrouwelijke energie en de basis in zichzelf in balans te brengen. En daardoor jezelf echt leren kennen, zodat je mentale patronen kunt doorbreken. Ik krijg nu veel positieve feedback vanuit mijn werk en sociale leven, dat ik echt in verbinding ga met de ander, dat ik veel steviger sta en de ander benader vanuit mijn eigen autonomie. Ik ervaar bij mezelf een open mind en een open hart en dat voelt zoveel fijner.

Michelle, dankjewel dat je bijna altijd bereikbaar was en dat je voor je cliënten gaat. Je bent een voorloper in dit werk!”

Ive Defaix, Vleuten

“Je hebt me in de sessies veel nieuwe inzichten gegeven, je hebt diepere lagen aangesproken of hebt me die zelf laten aanspreken, waardoor ik bij informatie kon waar ik alleen niet bij kan komen. Ik vind het heel fijn dat je mij altijd het gevoel hebt gegeven dat je alle tijd voor me had. Je was daardoor ook echt aanwezig, er echt helemaal voor mij. Dat geeft een enorm vertrouwen en geeft veiligheid om alles te delen.

Ik vind het ook fijn dat je heel intuïtief werkt en geen voor-gedefinieerd proces volgt, dat je toe ging naar wat er nodig was op dat moment. En je luisterde ook goed naar wat ik op dat moment nodig had, zowel door de vragen / situaties die ik in bracht als door op een dieper niveau naar mij te luisteren.
Je bent een prachtige warme lieve stoere vrouw! Ik heb veel respect voor hoe jij jouw leven helemaal onafhankelijk inricht en vorm geeft.”

Lian Ka Tjoa, Rotterdam

“Je begeleiding geeft me waar ik al jaren naar op zoek ben, namelijk het fundamenteel aanpakken van (beperkende) patronen (ofwel blokkerende energiestromen). Daarmee vind ik gevoelsmatig terug wat ik soms al jaren kwijt ben. Je gaf in het begin aan dat ik eerst aan mijn basis moet werken en dat vandaar uit ik (en dat geldt natuurlijk voor iedereen) mijn leven kan creëren. Ik voel echt dat ik daaraan aan het werk ben.

Daarbij vind ik het heel prettig en knap met hoeveel aandacht, geduld en vertrouwen je de begeleiding biedt. Ik voel me veilig en kan mezelf zijn, alles mag er zijn. Indien nodig houd je een kritische spiegel voor. Je uitleg is begrijpelijk en heeft vaak iets analytisch. Het is waardevol en helpend als je vertelt over je eigen proces, dat geeft mij herkenning en het gevoel van vertrouwen dat je echt door te ontwikkelen ver(der) kan komen en je goed en stevig in het leven kan gaan voelen.
Je begeleiding is down to earth. Ondanks dat je bepaalde vaardigheden veel beter beheerst voelt de coaching voor mij heel gelijkwaardig en gaan we ‘samen ontdekken’. Daarbij krijg ik en bevestig je vertrouwen dat, ondanks de soms lange weg, het wel een keer goed gaat komen.

De techniek van de regressie vind ik heel bijzonder, eerder heb ik me er wel eens in verdiept maar dan moest je zelf de ervaringen herbeleven. Dit is in mijn ogen een veel mildere maar waarschijnlijk meer effectieve manier van regressie door niet alleen te doorvoelen, maar in het ‘systeem’ iets te veranderen. Het blijft me intrigeren. Heel erg blij mee. Eigenlijk heb ik niet iets wat voor verbetering vatbaar is. Het traject en de begeleiding helpt me heel erg. Je flexibiliteit en bereikbaarheid zijn fijn. Als ook de plek waar de sessie worden gehouden.

Ik blijf niet voor niets zo lang hangen, wat mij betreft zou iedereen dit moeten doen.”

Irma R., Breda

“De coachsessies vond ik heel fijn, omdat ik dingen ben aangegaan in mezelf en daar heb ik veel van geleerd. Michelle stelde altijd de juiste vragen, waardoor ik zelf na ging denken en voelen en tot nieuwe inzichten kwam. Ik vond het ook fijn dat ze haar eigen ervaringen deelde. Het ‘naar binnen gaan’ vond ik confronterend, maar uiteindelijk is dat juist weer goed.

Lieve Michelle, heel erg bedankt voor je tijd en energie. Ik heb een nieuwe manier van denken ontwikkeld en daar ben ik je heel dankbaar voor!”

Eva Jongbloed, Rotterdam

“Het coachtraject bij Michelle voldeed volledig aan mijn verwachtingen, omdat ik bij elke sessie mijn eigen dingen kon inbrengen, van familierelaties tot werk en menstruatie. Op alle vlakken heeft Michelle me verder geholpen. De relatie met mijn moeder loopt soepeler, ik ben een eigen bedrijf gestart en ervaar geen pijn meer bij de menstruatie. Afgelopen jaar was een bewogen jaar voor me op allerlei vlak. Ik begin mezelf zekerder te voelen en laat me minder beïnvloeden door de dingen van alle dag. Dat heeft dit traject zeker bereikt.

Ik vind Michelle een heel bijzonder mens, vooral omdat ze een andere benadering kiest dan de traditionele manier van coachen en goed de spirituele kant van de mens meeneemt in het hele traject. Wat uiteindelijk de bron is van alles, daar ben ik van overtuigd. Ik zou ook willen leren hoe je dat doet. Wellicht komt dat nog een keer in dit leven.”

Jolanda

“Laatst zat ik in een pittig overleg , maar ik merkte hoe ik hoe ik bij mijzelf kon blijven en in mijn kracht stond. Ik kon steevast achter mijn behoeftes staan en die ook kenbaar maken. Ik bleef staan waar ik wilde staan en week geen stap achteruit. Met als resultaat dat mijn wensen ook gehoord en uitgevoerd zijn.

Dit is nou precies wat de sessies van Michelle met mij doen. De oerkracht in mijzelf weer voelen en ermee verbinden. Mijn diepe verlangens uiten en neerzetten. Veiligheid in mijzelf terugvinden. Een rotsvast vertrouwen in mijzelf openbaart zich. Ik voel wat juist is. Ik mag er zijn met mijn behoeftes. Ik mag er zijn. Yeahhhhh! Thanks my dearest Michelle.”

Shakti-Aroena Lakhi, Gouda

“Ik had last van een aantal negatieve overtuigingen over mezelf en was zo goed als burn-out, waardoor ik bij Michelle terecht kwam. Michelle was voor mij een voorbeeld, omdat ze hetzelfde heeft beleefd en ervaren. Wat ik heel erg prettig vond was haar menselijkheid, haar begrip en compassie. Ze is heel betrokken geweest bij mijn proces en had altijd het beste met me voor. Tussen de sessies door mocht ik altijd contact met haar openemen. Ze oordeelt niet, waardoor alles van mij er mocht zijn. Daar heb ik een hoop van geleerd, zoals het steeds sneller weer bij mezelf kunnen komen als ik uit mijn kracht ga.

Ik ben er nog niet, maar ik maak nu bewustere keuzes, juist ook voor mezelf, in plaats van me te laten leiden door een patroon. Ik realiseer me steeds meer dat ik niet perfect hoef te zijn en dat ik een keuze kan maken om op het leven te vertrouwen in plaats van tegen het leven te vechten. En dat ik het niet allemaal zelf hoef te doen, maar dat ik mag loslaten en het daarmee overlaat aan het universum. Ik laat mijn gevoel en emoties er meer zijn, in plaats van erin mee te gaan. En ik oordeel minder over mezelf en leg minder druk op mezelf.

Michelle je bent een inspirerend voorbeeld voor me geweest. En het voelde fijn dat je de mens boven de economische voordelen stelt.”

Karin, Breda

“Doordat ik al een lange tijd rondliep met fysieke klachten die maar niet overgingen, besefte ik dat de emotionele blokkades waar ik eerder aan had gewerkt nog steeds speelden. Ik ben hooggevoelig, maar die kant drukte ik steeds weg.

De sessies met Michelle hebben me geholpen om stukjes uit het verleden (en daarvoor) aan het licht te brengen waardoor ik mezelf steeds beter begreep. Door Michelle’s warme en fijne persoonlijkheid voelde ik me meteen bij haar op mijn gemak. Na elke sessie voelde ik me iets lichter. Ik heb geleerd zachter en liefdevoller met mezelf om te gaan, naar mijn gevoel te luisteren én te uiten en dat ik gewoon mag ‘zijn’.”

Nienke

“Na hard aan mezelf gewerkt te hebben aan een flink aantal dingen in mijn leven dacht ik dat ik ‘klaar’ was. Mooi niet dus … doordat ik nog steeds tegen dezelfde blokkades aanliep die maar niet weggingen kon ik mezelf niet langer meer wijs maken dat ik daar wel alleen uit kon komen. Gelukkig kwam ik Michelle tegen en dankzij haar regressie sessies is daar nu een ander licht op gaan schijnen. Zij heeft me geholpen om iets dat heel diep zat naar boven te halen en hier zachtheid aan te geven. Vol verbazing was ik over wat er tevoorschijn kwam. Het was soms net alsof ik naar een film zat te kijken.

Ik heb heel wat innerlijk herbeleefd en zou er bijna een boek over kunnen schrijven. Eerst was ik er bang voor wat ik mogelijk tegen zou komen, maar het viel achteraf gezien reuze mee. Door de fijne begeleiding had ik er geen moeite mee om me over te geven. Ik ga zeker haar hulp weer inschakelen mocht er nog iets tevoorschijn komen. Ik ben blij dat ik het heb aangedurfd om in een aantal stukjes uit het verleden te duiken die verder gingen dan dit leven en de angst die hiermee samenhing een plekje te geven. Het voelt nu een stuk lichter in mijn leven!”

Bianca

“Door een heupoperatie kwam ik letterlijk en figuurlijk stil te staan, waardoor ik merkte dat ik vast zat. Het zorgde ervoor dat ik me mat voelde en niet lekker in mijn vel zat. Daar wilde ik iets mee doen. Ik wilde niet naar een psycholoog, omdat ik het gevoel had dat er alleen over praten, te weinig effect zou geven. .Ik wilde niet in mijn hoofd blijven zitten, maar naar mijn gevoel gaan. Daarom kwam ik bij Michelle terecht en stond ik open voor haar therapie die werkt in het onderbewustzijn, ook al wist ik niet wat ik moest verwachten.

Ik heb de therapie als heel fijn ervaren. Ik begrijp niet helemaal hoe het werkt, maar het werkt! Ik heb vrij snel verandering ervaren, had ik even wat terugslag, maar daarna ging het een stuk beter. Ik zit beter in mijn vel, ik ben positiever en geduldiger geworden en ik kan negatieve gedachten makkelijker loslaten. Ik ben een stuk actiever en heb veel meer zin om dingen te ondernemen. Ik voel me tevreden en leef meer in het moment. Bovendien zijn mijn overgangsklachten veel minder geworden. Ik hoef geen (homeopathische) medicijnen meer te slikken, omdat mijn hormonen meer in balans zijn, waardoor mijn ‘down’ momenten en opvliegers veel minder aanwezig zijn.”

Evelien Korteweg, Rijswijk

“Doordat ik een aantal klachten heb zoals duizeligheid , rare gevoelens die ik niet altijd goed weet te beschrijven, angsten , onrust zonder reden en de huisarts geen diagnose kan stellen, enkel stress, ben ik verder gaan zoeken op het internet en daaruit bleek dat ik hooggevoelig ben. Daar ben ik mij in gaan verdiepen en uiteindelijk kwam ik op jouw website terecht en had meteen een goed gevoel. Ik heb je gevraagd om een workshop te komen geven voor mij en 5 andere dames die hooggevoelig zijn en met klachten kampen.

Ik was heel benieuwd wat je ging doen en ik was ook heel zenuwachtig om je te ontmoeten, maar dat was niet nodig, want je straalde onmiddellijk een warm en rustig gevoel uit. De workshop was een zeer emotionele ervaring, ongelooflijk hoe je iedereen zo open kreeg, het leek alsof wij jou al jaren kende. Ik was blij met de oefeningen en dat we het mediteren onder de knie hebben. Daarnaast vond ik het super om samen en alleen met jou te zitten in de reading aan het einde van de dag om zo met mijn overleden vader te kunnen communiceren en dat ik antwoorden op mijn vragen heb gekregen. Super ervaring!

Deze privésessie is mij vooral bijgebleven. Verder ben ik hongerig en benieuwd naar wat er nog meer is, dus ik kijk uit naar de volgende leerrijke workshop. Bedankt dat je in mijn leven bent lieve Michelle!”

Nadia Dilorenzo, Helchteren (België)

“Mijn energie stond al geruime tijd op een zeer laag pitje en als ik in de spiegel keek schrok ik van mezelf zo moe en uitgeput zag ik er uit. Ik had ook het gevoel dat ik constant voor anderen aan het zorgen was, ik zag het als mijn plicht en omdat ik moeilijk nee durf te zeggen kwam er steeds maar meer bij. Ik voelde dikwijls dat ik op de rand van een burn-out balanceerde. Er moest iets veranderen, ik wist alleen nog niet hoe.

Toen ik van een goede vriendin de kans kreeg om mee te doen aan een workshop HSP, was ik heel enthousiast. Ik keek er enorm naar uit en wilde er zeker meer over aan de weet komen en vooral hoe ik er op een positieve manier mee om kan gaan, hoe ik mijn energie terug kan krijgen en hoe ik mijn blokkades kan helen. Ik vond het geweldig dat Michelle de oversteek van Nederland naar België wilde maken. Chappeau zoals wij in België zeggen! De klik was er direct tussen iedereen ondanks dat we elkaar niet of nauwelijks kenden. Michelle straalde zo een grote rust uit en heeft een prachtige stem om naar te luisteren. We zijn van het vooropgestelde programma afgeweken en hebben ons door spontaniteit laten lijden. Er waren geen drempels en iedereen had het nodige respect voor elkaar.

Ikzelf ben nog altijd verwonderd dat ik dingen in de groep verteld heb die diep vanbinnen verborgen zaten en dat er na lange tijd weer tranen bij mij naar boven kwamen. Het laatste anderhalf uurtje kreeg iedereen zijn persoonlijke reading met Michelle. .Dit was voor mij echt bevrijdend! Ik heb een paar vragen over mijn moeder kunnen stellen waar ik een duidelijk antwoord op kreeg en nu kan ik weer verder met mijn leven, zonder schuldgevoel. Op aanraden van Michelle ben ik een moeilijk persoonlijk gesprek aangegaan, waardoor ik de juiste stappen voor mezelf heb kunnen nemen. Ik zeg ondertussen meer nee en vraag bedenktijd voor ik antwoord. Ik zorg beter voor mezelf en ga dagelijks wandelen en mediteren. Ook las ik elke dag tijd in om iets leuk voor mezelf te doen en probeer ik meer te luisteren naar mijn gevoel en wat minder te denken.”

Rita Houben, Helchteren (België)

“Ik heb via Skype een energetische behandeling van Michelle ontvangen en dat is een absolute aanrader dus ik wil haar even in het zonnetje zetten. Michelle is zeer betrokken en bood mij al snel een veilige ruimte waarin ik me open kon stellen en naar de kern van mijn vraag kon reizen.

Ze heeft een hoop oude energie die me vasthield opgeruimd en ik voelde letterlijk dat er een last van mijn schouders getild werd. Ze had me al gewaarschuwd dat er veel losgelaten was en dat ik wel flink moe zou zijn de dagen erna. Dat was ook zo, maar ik voel ook dat er meer ruimte is voor mijn Zijn en dat ik me rustiger en steviger voel in wie ik ben en dat ik liefde verdien om wie ik ben en niet om wat ik doe. Het was heel fijn en voelt als een belangrijke mindset shift in mijn relatie met geld. Lieve Michelle, bedankt!”

Avelien Jansen, Haren

“Ik zag een goede vriendin van mij opknappen door de sessies met Michelle en dat gunde ik mezelf ook! Ik wilde beter in mijn vel zitten en een evenwichtiger, gelukkiger mens worden door te werken aan mezelf, aan mijn hartenwensen en aan mijn doelstellingen. Open-minded, maar met een gezonde kritische blik begon ik aan de sessies. Ik voelde me prettig bij Michelle. Ze is heel professioneel! Ik voelde me veilig, geborgen en enorm begrepen. Ze heeft me heel erg geholpen. Ik heb grote zichtbare resultaten ervaren.

Zo was en ben ik de mantelzorger van mijn chronisch zieke vader. De rollen van ouder en kind waren omgedraaid, ik voelde me meer zijn ouder. Nu hebben we weer een gezonde relatie, ik mag weer zijn dochter zijn en dat voelt erg fijn. Ik heb ruimte gecreëerd voor mijn eigen leven. Ik voel me een stuk minder over-verantwoordelijk voor anderen en ik heb meer vertrouwen in anderen gekregen. Ik geef nu meer ruimte aan mijn eigen behoeften in plaats van me steeds aan te passen. Ik ben trouwer aan mezelf geworden. Ik ben vanuit mijn hoofd naar mijn hart gereisd. Daardoor volg ik meer mijn hartenwensen in plaats van een ideaalplaatje uit mijn hoofd. Hierdoor ontstaan er mooie veranderingen in mijn leven en dit gun ik iedereen.”

O.K., Den Haag

“I tried the medical route to cure my bladder and kidney infections, but all they could do for me was to give me lots of antibiotics, which helped the symptoms, but not the underlying cause. Therefore the infections kept coming back. A friend recommended Michelle and I was willing to try this. It was a stressful time as my mum was critically ill and I needed something a bit more caring.

I didn’t expect it to work completely, as the healings were done from a distance, as I was in London en Michelle in The Netherlands. But it was worth a try. During the healings I carried on as normal, but also tried to focus on my body. There were times that I didn’t notice anything, other times I experienced calmness and I felt more relaxed. I needed this to trust the process. It helped that Michelle told me when she started and when she was finished.

I haven’t experienced my infections anymore and this was a recurring problem, which had a lot of impact in my life. Even though I still experience stress in my life, the problems have not returned. I’m now getting used to not having this problem and I don’t need to take any more antibiotics. Also Michelle was very caring and sensitive and she took into account what else was happening in my life. She was a big support in a trying time and I am very grateful for that. The combination of the healings and the talks on the phone were a big help. I would surely recommend it to other people and I would do it again!”

Joanna Toole, Devon (United Kingdom)

“In een persoonlijk ontwikkelingsgesprek op mijn werk kwam het vergroten van mijn zichtbaarheid op de werkvloer ter sprake als competentie om verder te ontwikkelen. Hiervoor wilde ik graag gecoacht en zo kwam ik bij Michelle terecht. Ik had voor Michelle gekozen na het lezen van haar website en een eerste kennismaking, waardoor ik een goed gevoel kreeg bij haar manier van coachen. Haar manier van coaching is gericht op meer in contact staan met je lijf, je gevoel en luisteren naar en aandacht geven aan signalen die je lichaam geeft. Ik wilde deze aanpak graag zelf ervaren. Te meer omdat ik vrij nuchter ben, maar tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar wat Michelle’s aanpak mij zou kunnen brengen.

Een belangrijk leerpunt voor mij was de acceptatie van mezelf en dat ik mijn werk op mijn manier mag doen in plaats van dat ik naar anderen kijk die het in mijn ogen beter doen en daardoor zichtbaarder zijn. De coaching heeft geholpen mijn belemmerende gedachten onder ogen te zien. Door de healing, het omzetten van deze belemmerende gedachten en overtuigingen, ‘moet’ ik minder van mezelf en heb ik kleine stappen gezet in het vergroten van mijn zichtbaarheid op het werk.

Er was een goede balans tussen de verschillende onderwerpen die we behandeld hebben en ook tussen de praktische gesprekken en de healing. Ik heb veel geleerd, ik sta meer stil bij mezelf en dit geeft rust. Ik ben rustiger in mijn werk, ik ervaar minder stress, ik heb meer zelfvertrouwen.”

Inge te R.

“Ik ging naar Michelle omdat ik wilde leren om mezelf te kunnen zijn en het niet meer nodig vinden om hetzelfde gedrag te vertonen als de mensen om mijn heen. Ik wilde meer zelfvertrouwen creëren en vrede krijgen met wie ik ben.

In het begin vond ik het idee van healing vreemd en stond dit iets te ver af van mijn rationele wereld. Toch geloof ik in iets tussen hemel en aarde en dat uitwisseling van energie wel degelijk bestaat. Na de healing sessies had ik altijd een goede stemming, voelde me blij en vol energie. Michelle en ik hebben veel gepraat. Ze legt dingen goed uit en ik heb geleerd om te luisteren naar mijn gevoel en niet alleen naar mijn hoofd. De veranderingen heb ik niet direct gemerkt, maar plotseling zag ik mezelf anders reageren in situaties. En dan komt het “Yes!” gevoel. Ik ben rustiger en zelfbewuster geworden. Ik vertrouw mezelf en mijn manier van doen.

Ik probeer alles wat ik heb geleerd over te brengen aan mijn medewerkers, collega’s en vrienden. Iedereen is uniek en heeft unieke kwaliteiten. Ik heb ingezien dat je werk maar een rol is, één van de velen die je hebt en niet elke rol past bij me en dat ik okay. Maar als het wel past, dan is je motivatie bijna grenzeloos.”

Natasha de V., Gouda

“Ik zat in een mindere periode in mijn leven na het verbreken van een relatie en ik wilde graag mijn leven weer op de rit krijgen. Ik ben zeer tevreden over het gehele traject vanaf de intake tot de afronding. De aanpak vond ik prettig, omdat er ruimte was om aan de hand van spelende zaken de sessie in te richten en die onderwerpen aan te pakken die op dat moment naar voren kwamen. Ook heb ik de gesprekken als bijzonder prettig ervaren, waarbij er al snel een veilige omgeving ontstond waar feitelijk alle onderwerpen besproken konden worden.

Het traject voldeed absoluut aan mijn verwachtingen, omdat ik op dit moment lekker in het leven sta. Voor het eerst is het of ‘het naar mij toekomt’ en contacten verlopen relaxter. Ik heb ook een stuk geschiedenis en oude irritaties achter me kunnen laten.”

K. N., Delft

“Ik zat in een beroerde periode qua werk, waar ik zeer veel tegenwerking kreeg en uiteindelijk werd gedwongen om weg te gaan. Ik ben via een kennis bij Michelle terecht gekomen en ik heb me gehoord en gerespecteerd gevoel in deze periode.

Het was voor mij een grote stap om in de stoel te zitten van de hulpvrager in plaats van de hulpverlener, maar Michelle gaf goede uitleg en gaf me de ruimte om het op mijn eigen tempo te kunnen doen (ik had tussenpozen nodig). Haar benadering was nieuw voor mij, maar was inspirerend. Haar belangstelling is echt en haar insteek oprecht. Michelle, ik heb er veel aan gehad en ik heb het plezierig gevonden om met je te werken!”

A. I., Beetsterzwaag

“Ik ben naar Michelle gegaan, omdat er veel gebeurd was in mijn leven na een scheiding. Hierover wilde ik graag met iemand sparren. Ook wilde ik werken aan mijn angst voor spinnen. Ik was nieuwsgierig naar haar manier van werken en ging er open in.

De gesprekken waren erg fijn en hierdoor kon ik dingen in mijn hoofd en in mijn leven ordenen. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en ik kreeg helder waar ik sta in mijn leven en waar ik me op wil richten, wat echt prioriteit heeft voor mij. Ik ervaar nu meer innerlijke rust en mijn angst voor spinnen is veel minder geworden!”

Jessica Bosman, Delft

“Ik wilde graag een volgende stap in mijn leven maken en ben daarom naar Michelle gegaan. Ik vond het een interessante reis door mijn zich steeds verder ontvouwende bewustzijn. Michelle heeft me dingen geleerd en ik heb het gevoel dat ik weer verder kan. Ik vond het prettig dat elke keer voor en na een thetahealing-ronde getest werd hoe ik erin stond. Mijn scepticisme is niet helemaal weg geweest, maar ik heb me wel kunnen overgeven aan wat er boven kwam tijdens de sessies. Dit soort bevestiging heeft daarbij goed geholpen.

Daarnaast heb ik het als bijzonder en waardevol ervaren om te werken met opstellingen. Over wat ik toen heb opgesteld, heb ik kort daarna een beslissing genomen, die goed is uitgepakt. Verder is de sfeer van ‘alles is goed’ en ‘niets is gek’ van groot belang geweest voor mij. Het heeft me weer op de rails gezet van mijn eigen kracht en zelfvertrouwen.”

C. G., Strijen

“Ik ben blij dat ik contact heb gezocht met Michelle op het moment dat ik eind juni 2013 ontslagen werd. Ik moest opnieuw de arbeidsmarkt op en mijzelf aanprijzen terwijl ik mij daar niet zeker genoeg over voelde. Daar wilde ik verandering in brengen.

Met behulp van Michelle hebben we een aantal patronen aangepakt en omgezet. Hierdoor zit ik beter in mijn vel, voel me zekerder van mijzelf en straal dat ook uit. Eind september werd ik bij een nieuwe baan aangenomen en ik ben er van overtuigd dat de coaching van Michelle daar veel bij heeft geholpen!”

T. de Jong, Gouda

“Na een burn-out wilde ik graag werken aan mijn zelfvertrouwen en tools krijgen om mezelf weer steviger neer te zetten om een herhaling te voorkomen. Ik was verwachtingsvol over het coachtraject, maar had ook wat aarzeling. Na het tweede gesprek met Michelle wilde ik er echt voor gaan! Ik heb het traject als zeer positief ervaren. Ik kon mijn verhaal kwijt en na iedere sessie had ik stof tot nadenken. Wat ik ook prettig vond is dat ik ook thuis begeleid werd door opdrachten en relevante stukken die ik via de mail kreeg.

Bepaalde gedachten, waar ik in vast zat, heb ik door de coaching kunnen loslaten. Belemmerende patronen heb ik kunnen doorbreken, waardoor ik zelfverzekerder ben geworden, beter kan relativeren en accepteren. Dit geeft me ook het vertrouwen dat een nieuwe burn-out niet meer nodig is.”

Nanda S., Den Haag

Ik liep vast na het beëindigen van mijn huwelijk en ik wist niet hoe ik verder moest gaan. En hoe ik me in eventuele nieuwe relaties wilde opstellen. Via een bekende, die erg positief was over haar coaching en healing, kwam ik op de site van Michelle terecht en ook de site sprak me aan en het filmpje wat hierop is te zien.

De coaching was erg verhelderend. Ik kreeg veel inzicht in waarin ik mezelf blokkeerde. Ik had bepaalde gedachten, waarvan ik nu denk, hoe is het mogelijk dat ik dat heb gedacht. Blokkades zijn echt opgelost en ik heb er geen last meer van. Ook de snelheid sprak me erg aan. Al na twee maanden had ik mijn leven weer aardig op de rails. Ik voel me stukken beter en ik heb veel zelfvertrouwen gekregen. Ik kan met een fijn gevoel verder.

Jenny Crone, Nieuwerkerk aan den IJssel

“Ik kwam via mijn werk bij Michelle terecht vanuit een wens om te onderzoeken wat voor soort werk meer aansluit bij mijn drijfveer en bij mijn talenten. Ik ervaarde wel enige scepsis, maar was ook nieuwsgierig en had een open blik, die ik wilde verruimen. Ik vond het niet makkelijk om me open te stellen, maar ik leerde dat dit slechts een manier van denken is en dat ik er anders tegen aan kan kijken.

De coaching was soms ook een worsteling, ik liep erg tegen mijn eigen muren op. Maar het was erg waardevol om een opening in mijn muur te krijgen, waardoor ik met een frisse blik kon kijken en kan blijven kijken naar mijn eigen overtuigingen en dat die niet perse ‘de waarheid’ zijn. Dit heeft me een fundamentele basis gegeven om anders te kijken naar mezelf, naar het leven en naar ‘lastige’ situaties, zowel in mijn werk als privéleven. Ik durf meer mezelf te zijn en klussen aan te pakken in mijn werk die ik leuk vind en die ook spannend zijn. Dit is voor mij zeer waardevol.”

E. S., Amsterdam

“Ik was niet blij met mezelf, ik voelde me onzeker en ik zat slecht in mijn vel. Ik ervaarde dat ik hulp nodig had en kwam op de site terecht van Michelle, wat me direct aansprak. Ik was bang dat ik een apart geval was en of ik de coaching zou kunnen volgen, maar het vertrouwen werd snel door Michelle geschapen en ik voelde me volledig gelijkwaardig.

De coaching en de healing waren geweldig! Ik heb er iedere dag profijt van. Het heeft me een heel ander leven opgeleverd. Ik ben gelukkig, ik ben vrolijk, heb veel energie en zin in het leven en bovenal ben ik blij met mezelf waar ik erg dankbaar voor ben.”

Marja van den Dobbelsteen, Maasbommel

“Ik werd geconfronteerd met een ernstige ziekte, waardoor ik veel last van angsten kreeg. Ik wilde alles aanpakken wat de ziekte zou kunnen helpen. Daarnaast wilde ik werken aan mijn omgang met andere mensen. Ik had weinig vertrouwen in mezelf en daardoor vond ik het moeilijk om anderen te vertrouwen.

De coaching en healing heb ik als zeer positief ervaren. Het was fijn om samen te werken en de resultaten zijn duidelijk merkbaar. Veel symptomen van mijn ziekte zijn verdwenen en ik voel me stukken beter. Ik sta sterker in mijn schoenen, heb veel meer zelfvertrouwen, wat een positieve weerslag heeft op mijn gezondheid en op mijn relaties met mensen. Alles gaat makkelijker! Het omzetten van negatieve overtuigingen heeft hierin een grote rol gespeeld.”

Hans Gillissen, Delft

“Door een ingrijpende gebeurtenis, namelijk de beëindiging van de relatie van de moeder van mijn kind, wilde ik meer leren over mezelf en de situatie. Ik wilde weten welke patronen en overtuigingen een rol spelen, die ook al in vorige relaties een rol hebben gespeeld. En ik wilde voorkomen dat dezelfde patronen opnieuw een rol gaan spelen in volgende relaties. Ik had niet het idee dat het omzetten van patronen en overtuigingen makkelijk is en dat de coaching een moeizaam proces zou worden.

Maar de coaching was zeer waardevol. Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen denkpatronen en mijn kijk op de ‘werkelijkheid’ en relaties. Ik heb veel meer ruimte gekregen in mijn hoofd en daarmee in mijn leven door mijn patronen te veranderen wat toch makkelijker te doen is dan ik dacht. Ik maak me niet meer zo druk over dingen, reageer meer vanuit rust en ik ben in balans. Ik heb vertrouwen ontwikkeld dat wat er ook gebeurt, het okay is. Het is fijn om te ervaren dat ik me nu okay voel en dat oordelen van anderen over mij er mogen zijn. Wat ik vooral waardeer, is dat mijn manier van denken steeds opnieuw werd uitgedaagd op een prettige manier.”

Marc Peters, Amstelveen

“Michelle, that was incredible. The shifts are visceral. And my mind is seizing each new feeling and creating different ways of thinking with it. It’s so lovely to be in this. Thank you. It still hurt last night when I knew she was with someone else, but something is freed up in me. The open hand.. remarkable stuff.. and what a gift to anchor the changes you/ the universe made, and allow the breeze back in and allow joy back in. Wow!”

A.P., Delft

“Ik ben altijd onrustig geweest als ik op vakantie ga en ik kom minder uitgerust terug. Dit jaar wilde ik dat anders doen en ik had het gevoel dat ik mijn gedachten over vakantie kon veranderen. Ik kwam terecht bij Michelle omdat de healing me aansprak. Michelle heeft alles duidelijk uitgelegd en ik voelde me erg op mijn gemak.

Ik ben nu beter in balans. Ik kan mijn grenzen beter beschermen en ik heb een fijne relatie met mezelf. Ik gaf mezelf hiervoor weinig aandacht, want ik vond de behoeften van anderen belangrijker. Door mezelf belangrijk te vinden, ervaar ik nu meer ontspanning. Zodoende ging ik behoorlijk relaxed op vakantie en kon ik er echt van genieten. Zelfs mijn omgeving viel het op hoe ontspannen ik was. Ook in andere situaties ervaar ik meer ontspanning en vertrouwen. Ik blijf kalm en heb minder last van heftige emoties, die me voorheen uit balans brachten.”

A.D., Gouda

“Het kostte me enige schroom om lifecoaching te gaan doen, want je legt je ziel en zaligheid bloot. En hoe vind je een goede coach die bij je past? Na een lange zoektocht kwam ik bij Michelle terecht. Michelle is een prettige en professionele sparringspartner. Door haar scherpe interventies heeft ze mij een heldere spiegel voorgehouden. Bovenal is Michelle zeer betrouwbaar en authentiek.

Ik sta een stuk steviger op mijn benen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan!”

J.W., Leidschendam

“Ik wilde zoeken naar mijn ware ik: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Vragen waar ik zelf onvoldoende de antwoorden op wist te geven. Met hulp van een deskundige personal coach zou ik waarschijnlijk een stuk verder komen. Ik werd “in de schoot geworpen” van Michelle. Dat heeft zo moeten zijn, want ik had me geen betere “hulp in de persoonlijke huishouding” kunnen wensen. Ik voelde me vanaf het allereerste moment bij haar op m’n gemak. Haar openhartige, discrete, humoristische en warme begeleiding maakte dat ik mezelf durfde te geven. Haar persoonlijke ervaringen die ze met mij wilde delen maakte haar nog meer betrokken en zorgde voor gelijkwaardigheid. Het lukte me om in contact te komen met mijzelf: met mijn ware ik, m’n gevoelens en m’n verlangens. Het zat ver weggestopt, op een donkere plek, onder een dikke laag angst. We zijn aan het pellen gegaan en langzaamaan kwam ik weer tot leven.

Jezelf (opnieuw) leren kennen is hard werken en vaak confronterend, maar het is tegelijkertijd een hele mooie “reis”. Ik ben Michelle bijzonder dankbaar dat zij mij daarbij heeft geholpen. Door haar natuurlijke, oprechte en vertrouwwekkende gedrag bezit ze de gave om heel dichtbij je te kunnen komen. Het belangrijkste wat Michelle mij geleerd heeft: durven en doen, vertrouwen en gevoel, hier en nu, loslaten en geven, geduld en rust, verantwoordelijkheid en veranderen.”

Edo Visser, Gouda

“Ik was al bij verschillende therapeuten geweest, omdat ik assertiever wilde worden en zelf de regie over mijn leven wilde hebben. Ik schikte me teveel naar anderen en werd hier erg ongelukkig van. Michelle gaf mij vanaf het begin het vertrouwen dat ze me kon helpen om op mijn eigen intuïtie te durven vertrouwen, zodat ik mijn eigen keuzes kan maken. Ze heeft een prettige, rustige uitstraling en ze gaf me het gevoel dat ik alles kon uiten. Het is fijn dat Michelle ervaren is, dat ze zelf veel heeft meegemaakt en dat ze persoonlijke dingen vertelt. Dit maakte de relatie gelijkwaardig, waardoor ik een goede band met haar kreeg.

De coaching van Michelle heeft me motivatie en moed gegeven om voor mezelf op te komen en mezelf belangrijk te vinden. Ik ben zelfverzekerder en ik zit steviger en stabieler in mezelf. Ik heb het gevoel dat ik er mag zijn precies zoals ik ben. Ik heb de regie over mijn leven, omdat ik niet meer hoef te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Dit geeft me innerlijke rust en zin om te gaan doen wat ik wil!”

C. Nolten, Leiden

“Ik heb mijn hele leven last gehad van onzekerheid. Dit begon me steeds meer dwars te zitten, gaf blokkades op werkgebied en in de privésfeer, dus ik wilde er iets mee doen. Ik was niet bekend met coaching of counselling, dus ik zag de coaching als een experiment. Het leverde al heel snel een gevoel van veiligheid op en het gevoel dat ik er heel concreet iets mee kon doen, dat het me verder zou helpen.

Michelle is een betrokken, oprechte coach met een warme belangstelling voor haar cliënten. Je merkt dat ze ervaren is en ze geeft dingen mee die me veel verder hebben geholpen dan ik van tevoren had gedacht. Ze heeft me volledig in mijn waarde gelaten en mijn verhaal werd niet als raar of gek gezien. Haar zorgvuldige manier van met mij omgaan boezemde vertrouwen in. Daarnaast is ze heel doelgericht wat voor mij als praktisch iemand erg prettig was.

De coaching en counselling heeft me een realistischer beeld gegeven van mezelf als mens en van al mijn mogelijkheden, talenten en kwaliteiten. Ik besef dat ik mijn eigen onzekerheid jarenlang op anderen heb geprojecteerd, dat anderen geen oordeel over me hebben, maar dat ik zelf veel oordelen en overtuigingen over mezelf had. Door die overtuigingen bij mezelf aan te pakken en los te laten, zit ik nu lekker in mijn vel. Die zelfrelativering is een enorme winst!”

Luc van den Abeelen, Hilversum

“Ik wilde graag werken aan het vertrouwen in mezelf en in mijn omgeving. Ik heb dat niet altijd en ik wilde dat graag verstevigen en me niet meer door mijn angsten laten leiden. Daarom heb ik gekozen om de workshop Vertrouw Jezelf te volgen. Ik had er wel vertrouwen in dat ik meer houvast zou krijgen door de workshop. Wat ik wel eng vond, is dat ik in een groep over mezelf zou moeten vertellen. Ik heb snel het gevoel dat ik de ‘verkeerde’ antwoorden geef.

Er werd veel aandacht besteed aan het geven van een veilig en vertrouwd gevoel in de groep, waardoor ik snel een veilig gevoel kreeg en me open durfde te stellen. Ik kon en mocht mezelf zijn. De inhoud van de workshop was duidelijk en leerzaam. Doordat het stof is die impact heeft, zijn rustpunten belangrijk. Michelle voelt precies aan waar pauzes nodig zijn. Ze is iemand die de stof goed beheerst en ze kan goed inspelen op de behoefte van de deelnemers. Naast de inhoud maakt juist dit de workshop waardevol, omdat bij haar de behoefte van de deelnemers centraal staat, in plaats van het programma. Ook heeft ze geen oordeel over wat deelnemers inbrengen, maar ervaar ik juist erkenning voor mijn gevoelens.

Ik kan nog wel eens in mijn emotie zitten, maar in plaats van dat ik erin blijf hangen, zoek ik nu even rust om de emotie te begrijpen, zodat ik deze los kan laten. Dit geeft me een positief gevoel en ik ben in staat om betere keuzes voor mezelf te maken, waardoor ik lekker in mijn vel zit. Dit positieve gevoel beïnvloedt ook mijn omgeving positief.”

Marianne van Os van den Abeelen, Zuid-Beijerland

“Ik heb me opgegeven voor de training ‘Creëer je ideale leven’, omdat ik het leuk vind om nieuwe stof te leren. Het is voor mij tevens een uitdaging om me in een groep kwetsbaar op te stellen, want dat vind ik lastig. Een groepsdynamiek is voor mij spannend en interessant en ik leer veel nieuwe dingen over mezelf. Bij de training hing een fijne sfeer en ik voelde me snel op mijn gemak en veilig genoeg om me open te kunnen stellen. Ik kreeg daar ook alle ruimte voor.

De training was goed georganiseerd. De stof werd duidelijk en concreet uitgelegd. Ik vond het erg prettig dat er met veel bruikbare voorbeelden werd gewerkt, waardoor de inhoud zeer herkenbaar was voor mezelf en daardoor meteen toepasbaar in mijn eigen leven.Wat ik leuk vond, was dat er genoeg ruimte ingepland was voor discussie over de inhoud en dat alle verschillende meningen werden gerespecteerd.

Michelle is een bevlogen trainer. Ze brengt de stof zeer enthousiast en je voelt dat ze authentiek is. Ze inspireert mensen en stimuleert de deelnemers de antwoorden in zichzelf te vinden in plaats van dat zij ze voorkauwt. Haar aanwezigheid straalt vertrouwen uit en ze is respectvol. Ze heeft geen oordelen over wat je inbrengt tijdens de workshop en dit stelde me op mijn gemak. De training was prettig en leerzaam en heeft me, naast nieuwe inzichten, de bevestiging gegeven dat ik mezelf mag zijn.”

Mirjam Z., Utrecht

“Ik had via via over de training ‘Creëer je ideale leven’ gehoord en ik was benieuwd naar de inhoud en hoe ik deze toepasbaar kan maken voor mijn eigen leven. Ik had wel wat scepsis, omdat ik bang was dat de stof als ‘waarheid’ zou worden gebracht. Voor mij is het belangrijk dat ik voor mezelf kan voelen of iets ‘waar’ is of niet, ik wil niet iets opgelegd krijgen.

Ik heb de training als prettig en ontspannen ervaren, er was een duidelijke verbondenheid tussen de verschillende deelnemers en ik kon mij goed vinden in het grootste gedeelte van de stof die gepresenteerd werd. Wat ik als bijzonder prettig heb ervaren is dat Michelle voorbeelden uit haar eigen persoonlijke leven gebruikte, waardoor de inhoud concreet en persoonlijk voor mij werd. Ik merkte dat hierdoor de deelnemers zich meer open durfden te stellen over hun eigen leven. Michelle zet zichzelf niet boven de groep, maar is een gelijkwaardig deelnemer aan de discussie. Door haar heldere manier van overbrengen wordt de stof een stuk aannemelijker en haar manier van vertellen is inspirerend.

Ik ben erachter gekomen dat de training me nieuwe inzichten heeft gegeven, terwijl ik er al veel over had gelezen. De training wordt concreet en praktisch gebracht, zodat ik het makkelijk in mijn dagelijkse leven kan toepassen.”

Gerben Pijl, Gouda