Home  /  Blogs / artikelen   /  De wet van aantrekking in de praktijk

De wet van aantrekking in de praktijk

Wat was het fijn om de film The Secret te bekijken en het gevoel te hebben dat alles mogelijk is. Dat ik al mijn dromen kan waarmaken en het leven kan hebben wat ik zo vreselijk graag wil. Eindelijk geen gezwoeg meer!

Maar hoe veel mensen zullen, nadat ze enthousiast waren begonnen, op een gegeven moment gedacht hebben:

• Het lijkt te werken voor andere mensen, maar niet voor mij.
• Waarom is het toepassen van de wet van aantrekking zo moeilijk?
• Ik doe toch mijn best? Dus waarom gebeurt er niks?
• Ik denk dat het universum tegen me is.

Het blijkt dat 97% van degenen die aan de slag zijn gegaan met de wet van aantrekking, in eerste instantie meer aantrokken van zaken die ze niet wilden. Dit is niet zo gek, het is nogal wat om positief te gaan denken, als je gewend bent om negatieve gedachten te hebben.
Het betekent dat je jezelf mag gaan trainen in een nieuwe manier van denken. Een kind kan ook niet direct perfect lopen, het valt en dan staat het weer op. Dit geldt ook voor het toepassen van de wet van aantrekking.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je gefrustreerd bent, is het moeilijk om positief te blijven. En het is nog veel moeilijker om positief te blijven als er elke dag allerlei ‘bewijs’ naar je toekomt over negatieve zaken, zoals de economische crisis en zinloos geweld.
En wat gebeurt er als je meegaat in de negativiteit? Juist, je trekt negatieve dingen aan.

Fijn, zo’n vicieuze cirkel. Hoe stap je daar nou uit? Met andere woorden, hoe kun je de wet van aantrekking vóór je laten werken zonder gefrustreerd te raken? Hoe doen diegenen dat toch die zo makkelijk en vol zelfvertrouwen alle mooie dingen aantrekken die het leven te bieden heeft?

Hierbij geef ik je drie snelle tips, zodat je positieve dingen kunt gaan aantrekken en niet meer gefrustreerd hoeft te zijn. En zo word je een echte positieve creator!

1. Geef jezelf toestemming en tijd om te ontvangen
Manifesteren heeft tijd nodig. Als je 3 minuten geleden een zaadje hebt geplant, is dat niet direct een grote boom. Groeien heeft tijd nodig en dat geldt ook voor het planten van een wens. Het helpt ook niet om elke dag het zaadje op te graven om te kijken hoe het ermee staat. Durf de uitkomst van je wens los te laten en te vertrouwen dat het goed komt, dat je kopje echt wel gevuld gaat worden, wanneer de tijd rijp is.

2. Wees geduldig met jezelf
Ontvangen kost tijd. Veel mensen geven op, wanneer ze bijna de finish bereikt hebben, omdat ze denken dat het toch niet gaat lukken. Of mensen gaan heel veel actie ondernemen, omdat ze denken dat het resultaat dan sneller naar ze toekomt. Dat is hetzelfde als negen moeders een baby laten groeien in 1 maand in plaats van 1 moeder in 9 maanden.
Simpel gezegd: alles in de wereld heeft een natuurlijke tijd om te ontwikkelen en dit kun je niet afdwingen door heel veel middelen en acties er tegenaan te gooien.

Relax en ontspan dus en wees geduldig. Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker voor de wet van aantrekking. Als je hier regelmatig aan denkt, raak je minder gefrustreerd en ga je niet mee in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten.

3. Steun en onderwijs jezelf
Net als het kind dat leert lopen, heb jij ook steun nodig. Je hebt ook begeleiding nodig om te leren hoe je iets moet doen en voorbeelden van anderen die de wet positief toepassen. Veel mensen geven het op omdat ze menen dat de film The Secret het hele verhaal vertelde. Dit klopt niet, The Secret geeft een klein gedeelte weer van de werking van de wet van aantrekking. Dit geeft aan dat het kijken naar The Secret niet voldoende kennis en handvatten geeft om de wet voor je te laten werken. Dit is hetzelfde als denken dat 2 uur sporten per dag een effectieve manier is om af te vallen, terwijl je aan de andere kant iedere dag junkfood blijft eten.

Dus ga op zoek naar nieuwe informatie en nieuwe inzichten. Zoek gelijkgestemde mensen op, zodat je elkaar kunt steunen en van elkaar kunt leren.

De wet van aantrekking is niet een ‘voor twee uur besteld, morgen in huis’ service.
Maar hij levert wel, als je naar jezelf durft te kijken!

12 mei 2011

Wat is de wet van aantrekking???

9 juni 2011

Het magische van bevlogenheid in organisaties

Leave a comment