Home  /  Blogs / artikelen   /  Wat een crisis je wil vertellen

Wat een crisis je wil vertellen

Een paar jaar geleden was mijn lichaam erg ziek. Ik was flink overspannen door een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven en zowel mijn lichaam als geest hadden er even geen zin meer in. Hierdoor raakte ik in een depressie en kreeg ik last van angstaanvallen, omdat voor mijn gevoel mijn leven niet ‘op orde was’ en ik gewend ben om mezelf te pushen om door te gaan. Alleen hoe harder ik pushte, hoe rotter ik me lichamelijk en geestelijk voelde.

Op een dag luisterde ik naar een webinar van Deepak Chopra wat me erg raakte. Hij vertelde dat als er nare dingen in je leven gebeuren, het niet jouw schuld is, maar dat het je iets te brengen heeft, dat het je iets wil vertellen en dat elke nare situatie een  positieve boodschap heeft. Hierdoor kreeg ik weer een beetje vertrouwen en ik besloot op zoek te gaan naar de positieve boodschap die mijn situatie me te vertellen had.

Mijn leven stortte in elkaar

Langzaamaan begon ik te begrijpen dat mijn leven op het gebied van gezondheid, werk, relatie(s) in elkaar was gestort, omdat het gebouwd was op een zwak en negatief fundament. En dat ik nu de kans kreeg om een nieuw leven op te bouwen op een sterk en positief fundament. Ik mocht eerlijk gaan kijken naar wat ik al die jaren had gedaan en ik realiseerde me dat ik bezig was om anderen tevreden te stellen, om te voldoen aan een ‘beeld’ wat ik had gecreëerd en waarvan ik dacht dat anderen wilden dat ik hieraan voldeed.

Ik moest de ideale werknemer zijn die altijd presteerde, ik moest een goede dochter zijn door mijn ouders geen last te bezorgen, ik moest de perfecte partner zijn die doet wat haar partner leuk vindt etc. Maar hierdoor deed ik mezelf enorm tekort. Ik voelde me ongelukkig in mijn werk en in mijn relatie, maar wilde dit niet toegeven aan mezelf. Totdat het leven me een handje ging ‘helpen’ en ervoor zorgde dat de boel in elkaar stortte.

Leven vanuit mijn intuïtie

Gelukkig was daar Deepak  met zijn positieve boodschap, die me ook vertelde dat ik een leven kan creëren waar ik zelf blij van word. Een leven wat in overeenstemming is met mijn talenten, mijn levenstempo, een leven waarin mijn hoogsensitiveit kan bloeien in plaats van het gevoel te hebben dat ik mezelf moet forceren om te zijn zoals anderen zijn en te doen zoals anderen doen. Dit heb ik lang geprobeerd en keer op keer ging ik onderuit, omdat ik mezelf geweld aandeed om het levenstempo van anderen te kopiëren.

Ik begon te beseffen dat dit niet het doel van het leven is. Het doel van het leven voor mij dat je doet wat goed voelt en niet wat goed denkt.

Dit betekende dat ik mocht gaan inzien wat voor mij belangrijk is, wat ik leuk vind en waarom ik hier op aarde ben. Wat mijn grootste verlangen is en wat mijn grootste talent is en hiernaar gaan leven. Dit betekende ook dat ik mezelf op de eerste plaats mocht gaan zetten en de balans tussen geven en ontvangen bij mezelf mocht herstellen. Door me te conformeren aan anderen en anderen op de eerste plaats te zetten, had ik mezelf letterlijk en figuurlijk leeggegeven. Ontvangen was namelijk niet mijn sterkste punt. En met ontvangen bedoel ik, dat je jezelf dingen mag gunnen en mag openstaan voor liefde, hulp en (financiële) steun van anderen.

Leven vanuit flow in plaats van force

Ik ben gaan geloven dat mijn intuïtie de stem van mijn ziel is die precies weet wat voor mij de juiste stappen zijn om mijn doel te bereiken. En die stappen zijn afgestemd op wat goed is voor mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hierdoor zijn lichaam, hart en ziel in balans met elkaar. Luisteren naar mijn intuïtie ging met vallen en opstaan. Want mijn ratio wilde controle hebben en precies weten welke stappen ik moest zetten en wat dat ging opleveren.

Ik begreep gelukkig al hoe belangrijk positieve gedachten, patronen en gevoelens zijn. Leren luisteren naar je intuïtie is stap 1, maar te durven doen wat je intuïtie je ingeeft is de o zo belangrijke stap 2. Als je je laat leiden door angstgedachten, ga je al snel weer handelen vanuit force energie, hiermee bedoel ik energie die dingen wil afdwingen. Afdwingen ontstaat vanuit angstgedachten, omdat je ratio de situatie zoals deze is, niet kan accepteren. Dit zorgt ervoor dat je meer gaat creëren van wat je niet kan accepteren.

Daarom is het belangrijk dat je gedachten en daarmee gevoelens gaat realiseren die je gaan helpen en gaan ondersteunen. Zodat angst kan veranderen in vertrouwen.

Het is een heftige tijd geweest, maar doordat ben ik gaan zoeken naar de positieve boodschap heb ik mogen leren dat de antwoorden in mijn binnenwereld zitten in plaats van ze te zoeken in de buitenwereld. Het veranderen van mijn negatieve overtuigingen heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder stress ben gaan ervaren, waardoor mijn gezondheid en energieniveau sterk verbeterden.

En dat ik een sterk fundament ben gaan bouwen waar ik blij van word. Het heeft veel vertrouwen gegeven dat mijn verlangens ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden op een manier en in een tempo die bij mij passen. Wat een verschil met een paar jaar geleden.

Wil jij ook een positief fundament creëren? Bel of mail me en maak een vrijblijvende afspraak: 06-30151763 of info@michellemcleary.nl

 

 

15 oktober 2015

Hoe heel je je lichaam en je leven?

15 maart 2016

5 handvatten om van angst naar vertrouwen te gaan

Leave a comment