Home  /  Blogs / artikelen   /  Wat magnetiseren voor ouders en kinderen kan doen

Wat magnetiseren voor ouders en kinderen kan doen

Een aantal maanden geleden kreeg ik een telefoontje van een radeloze moeder die zich grote zorgen maakte over haar zoontje van 9 maanden. Ze vertelde me dat Sam al sinds hij een half jaar oud was, erge last had van darm klachten en obstipatie. Moedermelk was geen probleem, maar zodra ze hem vast voedsel gaf, bijvoorbeeld een stukje fruit, bleef dit hangen in zijn darmen.

Zowel de huisarts als de artsen in het ziekenhuis, naar wie Sam was doorverwezen, konden niets vinden en stuurden Sam en zijn moeder naar huis met laxeermiddelen. Deze middelen zorgden ervoor dat Sam nog meer last kreeg van zijn buik en hij lag elke nacht luidkeels te huilen. Zijn moeder sliep hierdoor ook niet meer en raakte behoorlijk gefrustreerd over de oplossingen die reguliere artsen haar gaven. Ze had ook hulp gezocht bij een diëtiste die verschillende soorten voeding had uitgeprobeerd bij Sam, maar de obstipatie bleef.

Via via had ze gehoord dat ik werk met energetische therapie, waaronder magnetiseren. Dit wilde ze graag proberen.

Wat is magnetiseren?

Magnetiseren, oftewel behandelen met energie, is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren oud is en die werkt met het energieveld. Dit energieveld zit om ieder mens en wordt ook wel aura genoemd. Door (emotionele) blokkades in je aura en in je lichaam kun je fysieke klachten krijgen en uiteindelijk ziek worden. Ik leg mijn handen op de ‘pijnplek’ en laat de energie vanuit het universum via mijn handen het lichaam van de cliënt instromen.

Magnetiseren herstelt de geblokkeerde energiestroming door de negatieve energie van blokkades weg te halen en positieve energie in het lichaam te laten stromen daar waar het nodig is. Vaak verdwijnen de klachten als de blokkades zijn geheeld. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen kunnen weer worden aangevoerd. Op deze manier wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Een behandeling kan er ook voor zorgen dat oude negatieve overtuigingen en patronen los worden gelaten.

Hoe het met Sam afliep

Een week later kwam Sam langs bij mij in de praktijk. Allereerst heb ik energetisch ‘gekeken’ wat er met zijn darmen aan de hand was aan de hand van een medische reading. Ik kreeg door vanuit het universum dat zijn darmen veel te langzaam werkten en dat er aan de rechterkant een knik in zijn dikke darm bleek te zitten. Ook kreeg ik door dat 5 keer intensief magnetiseren van de plek waar de knik zich bevond en het stimuleren van de darmbeweging, dit 1 keer per week voor 5 weken, voldoende was om zijn darmen weer te laten herstellen en de obstipatie te helen.

Zijn moeder besloot om te stoppen met het toedienen van de laxeermiddelen en hem tijdens het behandeltraject alleen borstvoeding te geven. Ik merkte dat Sam rustig werd van de energie die ik hem gaf. Na 5 weken gaf ik Sam weer een reading en kreeg ik door dat zijn darmen okay waren. Zijn moeder begon met hem zachte dingen te voeren, zoals mango en avocado, en dit ging goed. Elke dag durfde ze hem meer vast voedsel te geven en hij eet op dit moment wat de pot schaft. Zijn darmen werken prima, zelfs zo goed dat zijn moeder in een moment van ‘frustratie’ aan de telefoon vertelde dat ze nu zo vaak zijn luier moet verschonen. Daarna moest ze hard om zichzelf lachen en vertelde me dat ze zo blij is dat Sam weer gezond is en dat hij zo geniet van alles wat hij te eten krijgt.

Waarom kinderen zo ontvankelijk zijn voor magnetiseren

Zeker als kinderen klein zijn, hebben ze nog weinig last van negatieve patronen en overtuigingen. Ze leven (nog) niet vanuit hun ‘hoofd’ en vragen zich niet af of de energiebehandeling wel ‘echt’ is en of het wel werkt. Als je namelijk wordt geplaagd door negatieve, jezelf ondermijnende denkbeelden over jezelf of over je gezondheid, of dit nu bewust of onbewust is, dan zal elke poging om je lichaam te helen meer beperkt zijn.

Ook kunnen kinderen veel  makkelijker de controle loslaten tijdens een behandeling, waardoor de energie zonder obstakels zijn werk kan doen. En bij kinderen bestaat het symptoom of ziekte nog niet zo lang, waardoor de symptomen sneller te verhelpen zijn. Om dezelfde redenen werkt magnetiseren ook erg goed bij dieren.

Magnetiseren werkt uiteraard ook voor volwassenen en kan helpen bij slaapproblemen, burn-out, fysieke klachten en pijn en bij negatieve emoties, zoals angst en stress.

 

15 maart 2016

5 handvatten om van angst naar vertrouwen te gaan

25 augustus 2016

Ploeteren is onnatuurlijk

Leave a comment