Home  /  Blogs / artikelen   /  Hoe heel je je lichaam en je leven?

Hoe heel je je lichaam en je leven?

Ik heb in mijn eigen leven mogen ervaren en door het werken met cliënten dat echte genezing of heling in je leven begint met het naar binnen keren in plaats van veel actie ondernemen in de buitenwereld. Naar binnen keren betekent eerlijk naar jezelf durven kijken, naar je gedachten, je emoties, je gedragspatronen. Ik ben ervan overtuigd dat de oorzaak van het niet hebben van weinig of geen binding met je hart, je intuïtie, de oorzaak is van onvrede in je lichaam.

Hoe meer je werkt aan de blokkades, opgekropte emoties die ervoor zorgen dat je niet (genoeg) van jezelf houdt en je daardoor niet of onvoldoende kiest voor wat goed voelt in plaats van wat goed ‘denkt’, hoe beter je je gaat voelen. Zelf heb ik hard gewerkt aan het loslaten van veel negatieve en beperkende bagage. Het is niet zo dat je ‘alles’ moet loslaten, maar wel datgene wat ervoor zorgt dat je niet in je eigen licht gaat staan.

Belangrijk is dat je eerst accepteert  waar je nu bent in je leven

Of het nu gaat over je gezondheid, je relatie(s), je financiële situatie etc. Ik begrijp hoe lastig dat is, ik heb zelf lange tijd in de weerstand gezeten, maar ik heb ook mogen inzien dat jezelf accepteren en accepteren waar je bent, essentieel is voor een positieve verandering. Hierbij kun je denken aan het jezelf vergeven, om jezelf kunnen lachen, jezelf niet continu bekritiseren of jezelf afvallen, lief zijn voor jezelf. Deze instelling zorgt ervoor dat je verder kunt gaan en een toekomst kunt gaan creëren die beter bij je past.

Bovendien kost het zeer veel energie om te vechten tegen jezelf en tegen de situatie waarin je je bevindt. Accepteren is niet hetzelfde als opgeven, maar eerlijk durven kijken naar hoe het nu is. Daarna kun je je focus verleggen naar wat goed voelt. Tijdens dit proces is het van essentieel belang dat je jezelf liefdevol behandelt. Kritiek en dwang zorgen ervoor dat je helingsproces stagneert. Ga jezelf behandelen zoals je je kind of je beste vriend(in) behandelt. Wees je eigen beste vriend(in)!

Geloof erin dat je kunt helen

Als je wordt geplaagd door negatieve, jezelf ondermijnende denkbeelden over jezelf, over je gezondheid of over je leven, of dit nu bewust of onbewust is, dan zal elke poging om je lichaam te helen meer beperkt zijn. Wat je gelooft, manifesteert zich in je lichaam. Wat zou er gebeuren als je dat zelf ondermijnende geloof verandert en je open gaat staan voor het idee dat je je gezondheid kunt helen en je leven kunt veranderen? Ga ruimte maken voor het ‘onmogelijke’…

Om jezelf hierin te helpen, kun je gebruik maken van meditatie en visualisatie. Zie je lichaam gezond worden in je gedachten. Wees zo specifiek mogelijk. Gebruik hierbij al je zintuigen. Voel, zie, ruik, hoor en proef je nieuwe werkelijkheid. Gedetailleerde visualisatie en bekrachtiging helpen het brein om de nieuwe overtuiging te implementeren in het onderbewuste. Veel van de technieken die ik gebruik zorgen ervoor dat nieuwe, positieve overtuigingen snel geïmplementeerd worden. Vervang je negatieve gedachten door positieve uitspraken en focus op wat je wel wilt. Als je dieper wilt ingaan op het veranderen van overtuigingen in je onderbewuste, overweeg dan om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij te maken. Ik kan je hier verder bij helpen.

Ga luisteren naar je lichaam

Je lichaam weet precies wat goed voor je is, welke voeding en beweging je nodig hebt. Wanneer het tijd is om te rusten en wanneer het goed is om in actie te komen. Leer vertrouwen op je intuïtie en durf de stappen die je intuïtie je geeft te volgen. Ga anders met angst en met stress om. Als je last hebt van fysieke aandoeningen/symptomen, kunnen we aannemen dat negatieve emotionele energie je immuunsysteem onderdrukt via stress.

Het op een goede manier omgaan met stress is een groot deel van het helingsproces. Onze interne reacties op oude ervaringen, emoties, trauma’s leggen druk op ons immuunsysteem. Stress op zich is niet het probleem. Het gaat erom dat we onze reactie op trauma’s en stress veranderen. Het loslaten van oude herinneringen en emoties heeft een grote impact op onze gezondheid en op ons leven. Als we hiervoor positieve gedachten en emoties voor in de plaats zetten, zorgen we ervoor dat we niet meer vanuit oude pijn reageren op de eventuele obstakels in ons leven, waardoor we hier veel makkelijker mee om kunnen gaan.

Wees jezelf

Het mooie van dit proces is dat je steeds meer jezelf wordt. De jij die zich licht en gelukkig voelt en die leeft op basis van vertrouwen in plaats van angst. Dit gebeurt vanzelf als je de lagen afpelt die je tot nu toe hebben tegen gehouden. Je bent nu zelf de regisseur over jouw leven en je bent nu in staat om op ieder gebied een overvloed aan dat wat je het liefste wilt te realiseren.

Heb je hier hulp bij nodig en wil je samen met mij aan de slag? Bel of mail me via 06-30151763/  info@michellemcleary.nl en maak een vrijblijvende afspraak.

 

15 mei 2014

Scientists finally show how your thoughts can cause specific molecular changes to your genes

2 januari 2016

Wat een crisis je wil vertellen

Leave a comment